Széllökés

2022.02.16. 07:07

Óriási szél várható, a meteorológia már ki is adta a figyelmeztetést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki széllökések miatt csütörtökre és péntekre.

Kemma.hu

A fővárosi tűzoltóknak is bőven adott munkát a viharos szél

Forrás: BM OKF/FKI

Az figyelmeztetés szerint február 17-én és 18-án várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát több megyében, így Komárom-Esztergom megyében is.

Forrás: met.hu

A Koponyeg.hu előrejelzése szerint szerdán a hajnali esők után nyugat felől csökken a felhőzet, az ország legnagyobb részén kisüt a nap. Újabb felhősödésre csak estétől számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül. A hőmérséklet délután 10 Celsius fok körül alakul.

Csütörtökön reggel északon várható több helyen eső, majd a felhőátvonulásokból elszórtan (de főleg északkeleten) fordulnak elő záporok (este a hegyekben hózáporok is lehetnek). Megerősödik, olykor viharossá fokozódik az északnyugati szél. 9-15 Celsius fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken az erős északnyugati szél hatására tovább csökken a felhőzet, délelőtt sok napsütés várható. Délután nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, de ebből eső nem alakul ki. 9-14 Celsius fok valószínű.

Hétvégén erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Mindkét nap főleg a reggeli órákban fordulhat elő eső, zápor. A maximumok 9 Celsius fok körül várhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!