Időjárás

2021.12.04. 08:20

Országos fagy: akár -10 fokra is lehet számítani a hétévégén

Habár a hűvös idő megérkezik a hétvégén térségünkbe is, az nem biztos, hogy hóval fog járni. Inkább esőzésre, szitálásra kell számítani a hétévégén.

Kemma.hu

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat/Facebook

Az egész országban komoly fagyok várhatóak a hétvégén. Csapadék is lesz, de nagyobb valószínűség van az esőre, mint a hóra – tudtuk meg az köpönyeg.hu weboldaláról.

Szombaton napsütéses reggelre számíthatunk az ország sok részén, ám a felhőzet fokozatosan megnövekszik északnyugat, nyugat felől. Országos fagyra kell számítani, reggel -10, -2 °C-ra kell számítani, ami délutánra is legfeljebb +1, +6°C közé melegszik a levegő. Napközben csapadékra nem kell számítani, késő estétől északnyugaton kezdődik meg az esőzés. A déli, délnyugati szél megélénkül.

Vasárnap hajnalban ismét nagyobb csapadékra kell számítani, az ország nagy részén ez inkább esőt jelent. Nagyjából Budapest-Tiszafüred vonaltól északra havazás várhatunk havazást. Napközben enyhül a csapadékmennyiség, inkább szitálás, szórványos gyenge esők lesznek országszerte, majd este ismét nagyobb csapadékhullám érkezik. Inkább csak estétől élénkülhet meg az északnyugatira forduló szél. Vasárnap +1 és +6 fok között változik a hőmérséklet.

A met.hu tájékoztatása szerint vasárnap délutántól az esőt a Dunántúl több részén is hó válthatja fel. A szél a Dunántúlon északira fordul és megélénkül. Hajnalra általában -4 és +2 fok közé hűl le a levegő. Így ha szerencsénk van, esetleg néhány helyen találkozhatunk néhány hópehellyel az advent második vasárnapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!