időjárás

2021.12.14. 08:20

Beláthatatlanná válnak az utak: köd nehezíti a közlekedést az egész megyében

Az M1-es autópálya vonalán ködös, párás az idő, a látótávolság helyenként 300 méter alá csökken, ezért érdemes fokozott óvatossággal vezetni!

Kemma.hu

Forrás: met.hu

A mai reggelen vastag ködtakaróra ébredhettünk a megyében. Az Országos Meterológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a mai napon a Dunántúlon vastagabb lesz a felhőtakaró, így kezdetben pára és ködfoltok lesznek jellemzően. A Nyugat-Dunántúlon helyenként lehet kisebb eső, a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás is. 

Emiatt az utinform.hu figyelmezteti az autósokat, hogy vigyázzanak az utakon. A Dunántúl nagy részén borult-felhős az idő. A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata túlnyomó részt a lefagyást megelőzendően kiszórt sótól sónedves vagy nedves.
Hazánkban jellemzően jó a látótávolság de Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megyék területein a ködös, ködfoltos útszakaszokon 100 méter alá is csökkenhet a belátható út hossza. Az előttünk álló éjszaka kiváltképp az ország középső tájain kedvezőek a feltételek tartós, sűrű köd, zúzmarás köd képződéséhez. Kedd délelőtt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de az említett tájakon néhol makacsabb ködfoltok is maradhatnak. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat – olvasható a közleményükben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!