időjárás

2021.11.29. 08:09

Itt a tél: esett a hó Esztergom közelében

A Magyar Közút webkamerája tanúsága szerint enyhe havazás volt a hegyekben.

Kemma.hu

Forrás: Útinform

Az Útinform november 29-e kora reggeli pillanatfelvétele szerint enyhe havazás volthajnalban, amely meg is maradt a hegyre vezető úton.

Fotó: Útinform

A Koponyeg.hu 12 napos előrejelzése szerint egyébként Komárom-Esztergom megyébe várhatóan a hét közepén havas eső, Mikulás napja környékén pedig hó érkezik. Addig változékony lesz az időjárás: hét közben 3 és 9 fok között ingadozik majd a nappali hőmérséklet. A héten az esős, havas esős idő és a napos, hideg idő váltogatja egymást.

November 29-én hétfőn napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, előbukkan a nap, és már csak elvétve (főleg északkeleten fordul elő zápor, vagy hózápor). Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Reggel -1, délután +4 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden eleinte változóan felhős lesz az ég, és csak néhol alakulhat ki vegyes csapadék. Estétől aztán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északon havazás, havas eső valószínű. A szél délnyugatira fordul és erős marad. Reggel országos fagy lesz, délután +5 Celsius körüli értékeket mérhetünk.

Szerda hajnalban a Tiszántúlon még lehet vegyes halmazállapotú csapadék, majd nyugat felől átmenetileg csökken a felhőzet. A délnyugati szél többfelé erős, néhol viharos lesz. Napközben +10 Celsius fok köré enyhülhet a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!