időjárás

2021.10.18. 07:00

Hőhullám érkezik: akár 25 fok is lehet a héten

Egy hőhullámnak köszönhetően a térségünkben nyárias időre számíthatunk a héten. A hőmérő higanyszála akár a 25 fokot is elérheti majd.

kemma.hu

Forrás: beküldött

Fotó: Krizsán Mónika

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy hőhullám érkezik a térségünkbe, amelynek köszönhetően igazán nyárias időjárásra van kilátás a héten. A Köpönyeg előrejelzése szerint az idő folyamatosan melegedni fog.

A Metkép tájékoztatása szerint a napokban erős délies áramlás hatására fokozatos és intenzív melegedés kezdődik. Mivel jobbára száraz levegő száll fölénk, sok lesz a napsütés és kevés a felhő egészen szerdáig. Az éjszakai fagyok a hét elején fokozatosan visszaszorulnak és egyre inkább az északi és északkeleti részeken hűlhet 0 fok köré a levegő. Napközben hétfőn és kedden még csak 18-20 fok lehet, majd szerdán és csütörtökön, már 20-23 fokot is mérhetünk, sőt pénteken a déli megyékben a 25 fokot is elérhetjük.

Fotó: Metkép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!