időjárás

2021.09.24. 17:30

Nyarat idéző hétvége: sok napsütés és 30 fokos meleg jön

A hétvége igazi nyárias időt tartogat a számunkra. Az elvonuló szélvihar után az előttünk álló napokban akár a 30 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála.

Kemma.hu

Forrás: Metkép

Péntekre az előrejelzéseknek megfelelően nagy szél érkezett a térségünkbe. Azonban ahogy a szélvihar jött, az úgy megy is tovább. A prognózis szerint hétvégén igazi nyarat idéző időnk lesz.

A Metkép tájékoztatása szerint a reggelek is néhány fokkal enyhébbek lesznek, ám még így is frissek, hiszen a legtöbb helyen 10 fok körül, többfelé az alatt várhatóak a minimumok. Napközben a délről érkező szárazabb, meleg levegő érezteti majd hatását, hiszen az időnként megélénkülő déli szél ellenére is kellemes meleg lesz. Szombaton még csak 23-26 fok valószínű, de vasárnap már a 30 fokot is megközelíthetjük a déli megyékben. Igazi kirándulós idő lesz, amit érdemes kihasználni, mert a jövő hét második felében szélviharral, csapadékkal markáns hidegbetörés valószínű.

Fotó: Metkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton túlnyomóan derült, napos időben lesz részünk, legfeljebb az ország keleti felében képződhet némi gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél csak kevés helyen élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Vasárnap Túlnyomóan napos idő várható, általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Éjjel, reggel több helyen lehetnek pára-, ködfoltok. Csapadék nem valószínű. A déli szél a Dunántúlon néhol megélénkül. A hajnali 5, 14 fokról délutánra 23, 28 fokig melegszik fel a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!