időjárás

2021.08.16. 06:15

Másodfokú figyelmeztetés heves zivatarok miatt: ítéletidővel indulhat a hét

A meteorológia a hét első napján Komárom-Esztergom megyében a heves zivatarok miatt másod, a felhőszakadások és a hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Kemma.hu

Budapest, 2020. június 18. Vihar után összegyûlt esõvízben elakadt személyautó a fõváros X. kerületében, a Maglódi úton 2020. június 18-án. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

A hétvégi kánikula és szárazság után a hét eleje már nagyobb mennyiségű csapadékot is ígér. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a heves zivatarok miatt narancssárga, másodfokú, míg a felhőszakadások és a nagy hőség miatt citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom megyére.

Fotó: Met.hu

Mint írják, megyénkben hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat. A napi középhőmérséklet 25 fok felett valószínű.

Hétfőn napközben eleinte nyugodt idő várható, de északon, északnyugaton erőteljesen labilizálódik a légkör és késő délutántól már zivatarok, heves zivatarok is kialakulhatnak. Estétől északnyugat felől hidegfront érkezik viharossá (60-70 kilométer/óra) fokozódó széllel. Kiterjedtebb zivatartevékenység azonban jobb eséllyel csak keddre virradó éjszaka valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!