időjárás

2021.08.31. 14:18

Kiadták a riasztást: villámlás és jégeső is okozhat gondot

A meteorológia a zivatarok veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést és riasztást is kiadott megyénkre.

Kemma.hu

Budapest, 2017. augusztus 6. Gyalogosok futnak át az úttesten az esõben Budapesten, az Állatkerti sétányon 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kallos Bea

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést és riasztást is kiadott a heves zivatarok miatt Komárom-Esztergom megye teljes területére. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Fotó: Met.hu

Az előrejelzések szerint a délutáni óráktól elsősorban az ország északkeleti harmadában, esetleg az északi határ menti területeken lehet zivatarok kialakulására számítani. Másodsorban a nyugati határvidéken fordulhat elő egy-egy zivatar. Legtovább az északkeleti területeken maradhat aktív a légkör, majd a szerdára virradó éjszaka fokozatosan itt is megszűnik a zivatartevékenység. A zivatarokat szélerősödés (lokálisan 50-70 kilométer/órás lökésekkel), intenzív csapadék (15-20 milliméter) és apró szemű jég kísérheti.

Szerdán napközben északkeleten kis eséllyel egy-egy intenzívebb záport dörgés, villámlás kísérhet. A délelőtti, déli órákban az Észak-Dunántúlon viharossá (néhol 65 kilométer/óra körül) fokozódhat az északnyugati szél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!