elsőfokú figyelmeztető jelzés

2021.07.16. 06:54

Felhőszakadásra és jégre figyelmeztetnek a meteorológusok pénteken

A hét utolsó munkanapján többfelé várhatók záporok, zivatarok, és az előrejelzések szerint akár jég is eshet.

Kemma.hu

Forrás: met.hu

Pénteken dél, délkelet felől fokozatosan megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, felhőszakadás. Délen tartósabb eső is lehet. Az északias szél megélénkül. A hőmérséklet csúcsértéke 30 fok körül alakul – jelzi a köpönyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom megyére is elsőfokú figyelmzetetést adott ki a várható zivatarok és a felhőszakadás miatt.

Fotó: met.hu

Mint írják, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Fotó: met.hu

Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Esős hétvége

Szombaton a Dunántúlon sokfelé várható zivatar, felhőszakadás, délnyugaton akár tartós eső is. A keleti területeken változóan felhős időre van kilátás, és csak elszórtan fordul elő csapadék. 25 és 33°C közötti értékeket mérhetünk, délnyugaton lesz a hűvösebb. Vasárnap eleinte változóan, délután már erősen felhős lesz az ég. Délelőtt csak elszórtan, délután sokfelé valószínű zivatar, felhőszakadás, néhol jégeső. Megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik az északi szél. 27-33 fokos meleg lesz egyébként – olvashatjuk a köpönyeg.hu előrejelzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!