időjárás

2021.07.06. 07:05

Veszélyes hőhullám érkezik: másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológia

A hét második felében egy hőhullám révén visszatér a tikkasztó kánikula. A meteorológia az extrém hőség miatt megyénkre másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Kemma.hu

Forrás: Metkép

Erős hőhullám tör ránk a hét második felében. Az előrejelzések szerint a hőmérő higanyszála térségünkben akár a 40 fokot is elérheti. Az Országos Meteorológia Szolgálat szerdára és csütörtökre is másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom megyére a nagy hőség veszélye miatt. A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű.

Fotó: met.hu

A Metkép tájékoztatása szerint szerdán 32 és 38 fok közötti maximumokra kell számítani. Csütörtökön tetőzhet az ország nagy részén a forróság: 33 és 39 fok közötti értékekre kell számítani, egy-egy helyen a kerekített 40 sem lehetetlen. Az éjszakák is egyre melegebbek lesznek, nem lesz ritka a trópusi éjszaka, de 25 fok körüli minimumra is esély mutatkozik főleg csütörtök és péntek reggel.

Fotó: Metkép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!