időjárás

2020.10.10. 21:34

Vasárnap véget ér a derűs ősz, esővel érkezik a front

A szombati ragyogó időnek vasárnap búcsút kell mondanunk az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzései szerint. Esővel, széllel érkezik a front.

Kemma.hu

Vasárnap délutáni előrejelzés

Forrás: OMSZ

Szombat estére nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, amely keleten még szakadozott marad. A nyugati és északi megyékben helyenként valószínű eső, zápor. A Dunántúlon megélénkül, sőt helyenként meg is erősödik az északi szél. A hőmérséklet hajnalban 6 és 12 fok között alakul – írja az OMSZ.

Komárom-Esztergom megyében is csapadékra lehet számítani.

Vasárnap délutáni előrejelzés
Fotó: OMSZ

Vasárnap reggel keleten, délkeleten még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, másutt többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon és a középső országrészben délelőtt helyenként, késő délutántól egyre többfelé várható eső, zápor. A délkeleti részeken csapadék nem valószínű. A Dunántúlon többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, északi szél. Keleten csak néhol lesz élénk a keleti, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17, délkeleten 18 és 20 fok között valószínű.

A vasárnapról hétfőre virradó éjszaka folyamán a Dunántúlon, legnagyobb valószínűséggel és legnagyobb mennyiségben Zala, Somogy és Veszprém megyékben 10-30 mm esőre lehet számítani.

A térségünkhöz közeledő hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!