májusi hó

2019.05.05. 16:28

Az ország több pontján havazik – köztük a Bakonyban is

Május első hétvégéje eddig nem sok jót hozott az időjárás terén, Vasárnap még havazni is elkezdett az ország több pontján.

Kemma.hu

Május első hétvégéje eddig nem sok jót hozott az időjárás terén, Vasárnap még havazni is elkezdett az ország több pontján.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Hópelyhek jelentek meg a nyugat-dunántúli Kendig-csúcson, 0 fokig hűlt a levegő a 726 méter magas hegyen, de a hajagi kamerán is látszódik, hogy havazik. A fagypont körüli hőmérsékletnek köszönhetően vasárnap dél óta nem eső hull, hanem havazik a Kendig-csúcson. Ezzel párhuzamosan a Bakonyban 650 méter magasan fekvő hajag-tetői kamerákon is látszik a hóesés – írja a Veol.hu.

Május első hétvégéje eddig nem sok jót hozott az időjárás terén. (Fotó: idokep.hu)

A vmeteo.hu sem kecsegtet barátságosabb hírekkel. Az előrejelzés szerint Veszprém megye magasabb fekvő pontjain éjszaka havas eső, hó hullhat. Ideje elővenni a szekrény mélyére eltett téli kabátot, ugyanis a csapadék metsző, hideg széllel érkezik.

A Hárskúton élőket ez a látvány fogadta. (Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook oldala)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!