kerek évforduló

2017.09.25. 06:49

Százéves évfordulót ünnepeltek a komáromi baptisták

Fennállásának százéves évfordulóját ünnepelte a Komáromi Baptista Gyülekezet. Az évforduló alkalmából megemlékezést és hálaadó istentiszteletet tartottak.

N. T.

Fotó: N. T.

Fennállásának százéves évfordulóját ünnepelte a napokban a Komáromi Baptista Gyülekezet. A kerek évforduló kapcsán az Arany 17 Rendezvényközpontban megemlékezést szervezett a gyülekezet, melyen többek között Turi Bálint alpolgármester is részt vett, majd hálaadó istentiszteletet tartottak, melyet dr. Molnár Attila polgármester is megtisztelt jelenlétével.

A gyülekezet küldetésnyilatkozata szerint a céljuk, hogy komáromiként Krisztus kegyelmét közvetítsék a komáromiak felé. Vágyuk az is, hogy a gyülekezet a környezetére pozitív hatást gyakorló legyen. A Komáromi Baptista Gyülekezetet jelenleg Mészáros Sándor vezeti.

A vasárnapi hálaadó istentiszteleten dr. Molnár Attila polgármester méltatta a gyülekezet közösségalkotó és megtartó erejét. Kiemelte, hogy az elmúlt száz esztendőben a felekezet túlélte az első és a második világháborút, a tanácsköztársaságot, a kommunista hatalomátvételt, ’56-ot, az állampárti évtizedeket, így vált az összetartozás és a szeretet szimbólumává.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!