adóhátralék

2017.07.26. 08:46

NAV-os szégyenlista: ismerje meg megyénk legnagyobb adósait!

2017-ben is elkészítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az adóhátralékkal rendelkezők listáját, melyről a kemma.hu kigyűjtötte a Komárom-Esztergom megyei adósokat. Az első részben cégekkel foglalkoztunk, most a magánszemélyeken a sor.

kemma.hu

62 Komárom-Esztergom megyei magánszemély szerepel a NAV adóslistáján

Forrás: Shutterstock

Nézzük az elején a száraz tényeket: a NAV vonatkozó listáján, mint azt előző cikkünkben említettük, 3119 magánszemély található – ebbe a számba az egyéni vállalkozók és a lakcím nélküliek is beletartoznak. Ők azok, akik 180 napnál régebb óta rendelkeznek 10 millió forintot meghaladó adótartozással. A lajstromba vett nevek alig 2 százaléka, 62 ember él Komárom-Esztergom megyében: 45-en magánszemélyek, 13-an egyéni vállalkozók. A lista a lakcím nélküliekkel (5 ember) lesz teljes.

A 45 adós magánszemélyből 20-an tatabányaiak, legalábbis a NAV szerint oda vannak bejelentve. A második legtöbb adós komáromi, míg a rangsor harmadik helyén Tát és Tata holtversenyben szerepel.

A 12, adóhátralékkal rendelkező egyéni vállalkozó fele él a megyeszékhelyen, 1-1 ember pedig Esztergomban, Kisbéren, Bajon, Süttőn, Nagyigmándon és Almásfüzitőn. A lakcím nélküli adósok között is a tatabányaiak vannak többségben. A lista a NAV honlapján elérhető.

Címkék#NAV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!