Kiállítás

2023.05.11. 19:52

Több vármegyei cég is ott lesz a hazai járműipar seregszemléjén

Május 16. és 18. között a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ lesz a helyszíne az Automotive Hungary kiállításnak. Több vármegyei cég is bemutatkozik a seregszemlén.

Mórocz Károly

Tokióban jelentették be a fejlesztést

Forrás: Beküldött

Azért hozták létre több mint egy évtizede a szervezők, hogy a magyar járműipar szakmai szereplői, az autógyártóktól kezdve a beszállítókon át a kis- és középvállalkozásokig, találkozhassanak egymással. A rendezvény elkötelezett a legújabb technológiák és trendek bemutatása iránt. A cél, hogy találkozási pontot biztosítsanak a járműgyártás valamennyi hazai és nemzetközi beszállítója és szolgáltatója számára. Ezen találkozások és a tárgyalások során létrejövő együttműködések talán még sosem voltak olyan fontosak az iparágban, mint napjainkban, hiszen a jelenleg zajló átalakulások közepette elengedhetetlen, hogy a vállalatok megőrizzék, erősítsék a beszállítói láncban megszerzett pozíciójukat.

Rendeznek mérnökkamarai konferenciákat, szakmai továbbképzéseket, lesznek gyakorlati bemutatók, kiállítói előadások, workshopok. Munkavédelmi konferencia és divatbemutató is színesíti a programot, lehet egy sétát tenni az Egyetemek utcájában. Több vármegyénkbeli kiállító is bemutatkozik: a komáromi B&O Kft., az oroszlányi Bebusch Hungária Kft., az esztergomi Magyar Suzuki Zrt. és az almásfüzitői székhelyű Mol-Lub Kft.

A Portfolio-MAGE Járműipar 2023 konferencia az Ipar Napjai 10. Nemzetközi ipari szakkiállítás és az Automotive Hungary Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás hivatalos programja lesz. Mindenki keresi a megoldást a kitettség csökkentésére, legyen szó a szerződése újratárgyalásáról, az egyre bonyolultabb kereskedelmi konstrukciók kezeléséről, vagy akár új energiahatékonysági technológiák bevezetéséről. Ki mi alapján dönt, és hogyan működik együtt az energia fogyasztói és kereskedői oldala? Melyek a reális lehetőségek az energiafüggőség csökkentésére és a tiszta energiák felhasználásának fokozására? Milyen technológiai és digitalizációs fejlesztésekkel, HR-eszközökkel kereshetünk kiutat a válságból, és honnan lesz rá forrás? Ezekre a kérdésekre keresték/keresik a válaszokat a szakemberek, és osztják meg információikat, véleményüket az érdeklődőkkel.

Az Ipar Napjai a Hungexpón
A Hungexpo májusi ipari rendezvénye, jövő héten keddtől péntekig, Magyarország legjelentősebb üzleti találkozója, amely az ipari szegmens valamennyi hazai és nemzetközi gyártója, forgalmazója, beszállítója és szolgáltatója számára egyedülálló fórum lehet a bemutatkozásra. A legfrissebb fejlesztések állnak a szakkiállítások és a hozzá kapcsolódó konferenciák középpontjában.
A látogatók első kézből kaphatnak információt a különböző iparágak újdonságairól, energia- és költséghatékony megoldásokról és nagydíjas termékekről. Egy helyen, egy időben tekinthetik meg a gyártók, forgalmazók, szolgáltatók termékeit, részletes tájékoztatást kérhetnek az ajánlatokról, terméktől függően megnézhetik azt működés közben, és a kapott információk alapján dönthetnek legújabb beruházásaikról, új üzleti kapcsolatok kialakításáról vagy megerősíthetik a már meglévő partnerséget.
Nem utolsó sorban lehetőség nyílik B2B megbeszélésekre is. 

A kiemelt témák között szerepelnek az energiabeszerzés és felhasználás gyakorlati szempontjai válság idején: újratervezési tapasztalatok, együttműködés, rugalmasság; a termelési stratégiák a válságkezelés szolgálatában; az előremenekülés és költségcsökkentés fejlesztésekkel – digitalizáció és gyártászöldítés, finanszírozási megoldások; kinek mit jelent a gyakorlatban és milyen források érhetőek el a beruházásokhoz?

Az előadók között több vármegyei is lesz: az esztergomi Magyar Suzuki Zrt. részéről két operatív igazgató, dr. Fejesné Gyurján Ildikó és Krisztián Róbert, a szintén esztergomi székhelyű Kirchhoff Automotive Hungarytól Kiss Viola HR-vezető, valamint a tatabányai AGC Glass Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Sabján László. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!