Foglalkoztatási Paktum

2023.03.02. 17:30

„A cégek megtartása létkérdés” - Tatabánya nagyadózóit köszöntötték

A megyeszékhely önkormányzata a Tatabányai Foglalkoztatási Paktum II. elnevezésű pályázata keretében szakmai konferenciát szervezett. A rendezvény végén a város legtöbbet adózó cégeit is köszöntötték.

M.K.

A város legnagyobb adózóit köszöntötték Tatabányán

Fotó: Grepaly Andras Zoltan

A március 2-i szakmai konferencia meghívottjait a Tulipános Ház dísztermében Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere köszöntötte. Ezt követően Bencsik János miniszterelnöki biztos szólt. A Tatai-medence országgyűlési képviselője elmondta, hogy Tatabánya gazdasága négy pilléren nyugszik: orvostechnológiai eszközök, víztisztító technológiák és vízmozgató berendezések, elektronikai termékek, továbbá gépjárműalkatrészek gyártása. Ez utóbbi iparágban mintegy hatezren dolgoznak a város üzemeiben.

Ehhez kapcsolódik az ezeket kiszolgáló vállalkozások által foglalkoztatottak széles köre. Ezek a társaságok fizetik a város helyi adóbevételeinek legalább felét is. Megtartásuk szó szerint létkérdés. Hozzátette: ami viszont elengedhetetlen mindehhez, az a korlátozottan rendelkezésre álló természeti erőforrásokkal történő felelős gazdálkodás, továbbá a környezetvédelmi előírások gyártók általi betartása és a hatóságok részéről megnyilvánuló következetes betartatása.

John Katalin, a Tulipános Ház partnerkapcsolati menedzsere ismertetőjében összefoglalta a nemrégiben felújított épülettel kapcsolatos érdekességeket, tudnivalókat. Munkaerőpiaci aktualitások és lehetőségek: Az energiaválság hatása a munkaerőpiacra címmel Holoda Attila, energetikai szakértő (Aurora Energy Kft.)  tartott előadást.

Kozák Ákos, közgazdász (Egyensúly Intézet) a munkaerőpiaci trendek alakulásáról beszélt a várható beruházások tükrében, különös tekintettel Komárom-Esztergom vármegyére és Tatabányára. Borsos Márton Zoltán, a Stratégiai és Monitoring Iroda vezetője Tatabánya középtávú fejlesztési elképzeléseiről, ezek irányairól és a tervezett beruházásokról osztotta meg információit a hallgatósággal.

Több ezer családnak biztosítanak megélhetést

Az emléklapot és emléktárgyat kapó legnagyobb tatabányai adózó cégek: Coloplast Hungary Kft., Sanmina-SCI Magyarország Kft., Aptiv Connection Systems Hungary Kft., Grundfos Magyarország Kft., Otto Fuchs Hungary Kft., Reckitt Benckiser Tatabánya Kft., Exedy Dynax Europe Kft., Tatabánya Erőmű Kft., Alpla Műanyag Kft., Scepter Tatabánya Kft., Bridgestone Tatabánya Kft., Becton Dickinson Hungary Kft., Lotte Chemical Magyarország Kft., AGC Glass Hungary Kft.
A SPAR Magyarország Kft. ugyan bicskei székhelyű, de több mint tíz fióktelepe, azaz áruháza van Tatabányán, ezért helyi adók fizetésére kötelezett. Az iparűzési adó, építményadó és telekadó az önkormányzatot illeti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!