Fejlődés határon át

2022.06.11. 18:25

3 millió eurós erdélyi beruházásával növekedhet tovább a komáromi cégcsoport

Az Eurotrade Group romániai nagyberuházásának ünnepélyes alapkőletételére került sor nemrégiben a Sepsiszentgyörgyi Ipari Parkban, Szépmezőn.

Mórocz Károly

Forrás: Beküldött

Fotó: Kovács Zsolt

Szervizközpont, irodaház, bemutatóterem és raktár szolgálja majd ki a romániai piacon egyre bővülő ügyfélkörrel rendelkező, új és használt haszongépjárművek kereskedelmével és a kapcsolódó szolgáltatások végzésével foglalkozó cégcsoport ügyfeleit. Magyarország legrégebbi járműkereskedő cége, a pénzügyi szolgáltatásokban, ingatlanfejlesztésben és megújuló energiatermelésben is érdekelt 32 éves Eurotrade már 15 éve szereplője a háromszéki gazdasági életnek a Danubius Truck cég által.

Szücs Attila, a komáromi székhelyű Eurotrade Kft. tulajdonos-ügyvezetője az időkapszula elhelyezése alkalmával - cégiratokat, erdélyi és magyarországi sajtótermékeket, valamint egy Bibliát tartalmazott – elmondta, hogy a majd 15 ezer négyzetméteren működő létesítmény lesz a cégcsoport romániai tevékenységének központja. Indulásként 25 munkavállaló lesz, később ez a szám negyvenre nő. Az Eurotrade tevékenységi területét a továbbiakban elektromos buszok forgalmazására, kamion-márkaképviselet létesítésére, új és használt pótkocsik adásvételére, a Clark elektromos targoncák diszt-ribúciójára, napelempark építésére is kiterjesztené. Szépmezőn gumiszerviz és az autók műszaki ellenőrzését (ITP) végző állomás is lesz. Mindezek több vállalkozás kivitelezésében történnek.

– Szeretünk építeni – mondta köszöntőjében Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke. Szerinte elsősorban nemzetet építenek, hiszen összetartozunk. A magyar közösségek összefogását szolgálja egyebek között a nemzeti összetartozás napja, a csíksomlyói búcsú, a Tusványos szabadegyetem és diáktábor is, sorolta. Hozzátette: országokat is építenek, hiszen Magyarország és Románia egymásra vannak utalva és kölcsönösen érdekeltek egymás sikerében. 

Jól végzett munka, Isten dicsősége - Köszöntőbeszédében Szücs Attila arról is szólt, hogy az érzelmi alapú érintettségen túl a helyszínválasztáskor sokat nyomott a latban, hogy Háromszéken érzékelik a legjelentősebb gazdasági pezsgést. A keresztény hitére többször hivatkozó, a csíksomlyói búcsúra rendszeresen visszajáró nagyvállalkozó - egyben a Magyar Református Jövőért Alapítvány kuratóriumi elnöke - meggyőződését fejezte ki, hogy egyéni szinten a jól végzett munkával lehet szolgálni Isten dicsőségét. Hozzátette, a magyar nemzet jövője attól függ, mennyire tudunk dominálni, helytállni a Kárpát-medencében.

– Benne vagyunk az Európai Unióban és részesei vagyunk a közép-európai építkezésnek. Amikor a szomszédban háború dúl, ennek jelentőségét nem lehet alábecsülni – hangsúlyozta Németh Zsolt, aki szerint össze kell zárnunk, és ez nem csak a biztonságpolitikára, hanem a gazdaságpolitikára is érvényes. Ennek jó példája az Eurotrade cégcsoport sikere. A több mint egymilliárdos beruházásban benne van a Közép-Európai Gazdaságfejlesztő Alaptól elnyert támogatás is, ugyanakkor nagy része, 75 százaléka saját befektetés.

Az ünnepélyes alapkőletételen részt vett és köszöntőt mondott a házigazdák részéről Tamás Sándor, a Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere. Elhangzott, hogy az ilyen beruházások erősítik Románia és Magyarország kapcsolatát, elősegítik, hogy mindenki a szülőföldjén tudjon maradni. A megye és a város mindenben támogatja a céget. Hozzátették, remélhetően a beruházó ki tudja használni majd a reptér, autópálya és a terelőút közelségéből adódó lehetőségeket.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!