autóipar

2019.09.26. 15:49

Sikertörténetével ünnepelte 15. évfordulóját a Kirchhoff

Ötmilliárdos beruházást jelentett be a Kirchhoff Hungária Kft. tulajdonosa a vállalat fennállása 15. évfordulójára rendezett ünnepségen.

Pöltl Oxi Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

A Szujó Zoltán sztárkommentátor műsorvezetésével zajló szeptember 26-i eseményen, egy viszonylag hosszabb előadásban a tulajdonos Wolfgang Kirchhoff többek között arról is beszélt, hogy három helyszínen, összesen 3300 négyzetméteren fejlesztettek az esztergomi gyárban. A beruházást az indokolta, hogy a vállalat folyamatosan növelte megrendelői számát, s míg 2010-ig csupán a Suzuki volt a partner, addig 2017-re már hét másik autógyárnál vált beszállítóvá a Kirchhoff, 2019-re ez a kör húszra emelkedett.

A gyár nagy fejlesztést hajt végre (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra)

A legutóbbi megrendelés a Daimlertől érkezett, mely jelentősen megnövelte az esztergomi gyár kapacitásigényét. A jubileumi évfordulóra grandiózus ünnepségre hívta meg a Kirchhoff Hungária Kft. a különböző vendégeket, így többek között Völner Pál országgyűlési képviselőt, Romanek Etelka esztergomi polgármestert és Hernádi Ádám, Esztergom turisztikai fejlesztéséért felelős miniszteri biztost.

Mellettük ott foglaltak helyet az ünnepen a Kirchhoff szakmai partnerei, köztük is kiemelt helyen a Suzuki illetve a Daimler vállalat magyarországi gyárainak vezetői. Több más mellett ez utóbbi két cég jelenti a Kirchhoff számára az elsőszámú magyarországi megrendelőt, hangzott el Körtvélyessy Géza ügyvezető igazgató köszöntésében, aki hozzátette: a közel ezer főt foglalkoztató Kirchhoff az elmúlt 15 évben 32 milliárd forintot fektetett be az esztergomi üzembe.

A gyárlánc világszerte szolgál ki beszállítóként vezető márkákat, így egyebek mellett a BMW-t, a Volkswagent, a KIA-t, a Skoda-t, a Hyundait vagy a Fordot. Az ünnepségen rövid sajtótájékoztatót is tartottak, itt hangzott el, hogy a Kirchhoff több innovatív technológiát, így többek között robot vezérelt pont- és ívhegesztést, 3D lézervágást, és Magyarországon elsőként melegprést alkalmaz üzemeiben, mely egyben záloga is volt annak, hogy az üzem forgalma növekedni tudott. A vállalat nettó árbevétele 2018-ban már 43,25 milliárd forintra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!