értékelő

2019.09.19. 07:15

Sikeres ciklust zárt a Dorogi Ipartestület

Ciklusértékelő ülésre gyűltek össze a a dorogi József Attila Művelődési Központban az ipartestület tagjai., Az számok szép eredményekről tanúskodtak.

F. K.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

A városi zeneiskola két tanára, Csizmadia Katalin és Juhász Jusztina fuvolázott a József Attila Művelődési Házban a Dorogi Ipartestület közgyűlésének hét elejei nyitányán, amelyre több vendég nem tudott megérkezni a 10. számú főúton történt baleset miatt. Kurucz Zsigmonddal, az Ipartestületek Országos Szövetsége örökös tiszteletbeli elnökével a jobbján, Szűcs György elnök üdvözölte a megjelenteket, akik a napirend elfogadása után elénekelték a Himnuszt.

Elismerés

A cikluszáró összegzés egyik gondolata idézi Gróf Széchenyi Istvánt 1832-ből: Csak abban az országban mennek jól a dolgok, ahol a hentes, a kereskedő, az ács, a lakatos úgy érzi, hogy az ő műhelyének, üzemének sikerén múlik a gazdasági erősödés. Egy jelentős kézműves szakterület, az építőipar végre megérte, hogy méltó elismerésével régi helyére került rangjának elismerésében. Az iparosok bíznak benne, hogy az építőipart követi majd a többi szakma.

A 2015–2019. év közötti ciklus érdekvédelmi munkájáról szóló összegzés több szikár tényt is sorolt. Például 58 elnökségi ülést tartottak, ötvenszer nyitott ki a menedzser vállalkozó klub, 27 iparos gyűlést, 22 szakosztály ülést szerveztek.

Hatvanöt szakma képviseletében huszonkilenc éve tizenöt szakosztály jött létre az újjáalakult ipartestületben. Az azóta eltelt időszakban ezekben a szakmákban országos szakmai szervezetek alakultak, például a szikvizeseknél, a fodrászoknál, a kozmetikusoknál, sőt még az ortopéd cipészeknél is. A változásokra válaszolva a Dorogi Ipartestület az elmúlt esztendőben a szakosztályokat összevonva fa- és építőipari, könnyűipari-kereskedelmi, illetve autó-vasipari-elektromos szakmai csoportokat alakított.

A Dorogi Ipartestület erős kapcsolatban tagja az Ipartestületek Országos Szövetségének. Kölcsönös tagként érdekes, szoros a kapcsolatuk az Országos Fémipari Ipartestülettel, például közös telephelyen működnek. Megpróbálják egyesíteni a kézműves szakmák és az önálló fémipari érdekképviseleti munkáját.

A beszámolóját elfogadta a tagság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!