állásbörze

2019.04.15. 20:00

Több száz nyitott lehetőséget kínáltak a tatabányai állásbörzén

Valamivel kevesebb álláslehetőséget kínált 13 cég és a Szent Borbála Kórház a Tatabányai Állásbörzén, mint tavaly. Így is több száz vonzó lehetőség közül választhattak az érdeklődők – akiknek a száma több mint ezer volt a Vértes Centerben.

Mórocz Károly

Az Otto Fuchs Hungary Kft. standjánál is nagy volt a forgalom

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A tavalyi és az idei béremelések hatására sok jelentős cégnél valamivel kevesebb az álláslehetőség, mint 2018 tavaszán, ugyanakkor azok közül, akik komolyan keresnek munkát, szinte biztos, hogy találnak is a megyeszékhelyen. A Tatabánya Ahol Otthonra Találsz programja a népszerű, félévente ismétlődő állásbörze, amely pénteken délben kezdődött a mindig forgalmas Vértes Centerben. Este hatig sokan távoztak elégedetten a különféle pozíciókat kínáló standoktól; elmondhatták saját szlogenjüket: Tatabánya, ahol munkára találsz.

Több mint ötven új kollégára vár a Grundfos

A legnagyobb cégek közül a Grundfos több mint 50 új kollégára vár tatabányai és székesfehérvári gyáraiba. A Tatabánya-Környe Ipari Parkban a szomszédos Coloplastnál és Aptivnál egyaránt folyamatos a felvétel, nagyobbrészt fizikai munkakörökbe, de mérnököket is várnak. Több helyen hallottuk, hogy naponta változik a kereslet, de a kínálat szinte állandóan 10-15-20 nyitott pozíció.

A magyar tulajdonú cégek közül a Trans-Spednél a nemzetközi tehergépjármű-vezető áll a lista élén, a targoncás és fuvarszervező előtt. Az ASG hívja-várja a lakatosokat, hegesztőket, CNC-gépkezelőket, lángvágógép-kezelőket. Az NHSZ Tatabányánál széles a skála, soroljuk: autószerelő, mérlegkezelő, hulladék-válogató, karbantartó.

Az Otto Fuchs Hungary Kft. standjánál is nagy volt a forgalom (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

A multinacionális cégek magyarországi leányvállalatai sikeres év után hasonlóra számítanak, a régi kollégákat megtartva, újakkal erősítve. A Bridgestone a raktárrészlegre vár kollégákat. A STILL szerviztechnikusokat keres. A SINBON új gyárában anyagmozgatóból van kevés. Technikusokat, valamint mérnököket is keresnek

Az Exedy Dynax szintén dinamikusan fejlődik, operátortól a karbantartón és gépbeállítón át a technikusig, mérnökig gazdag a választék. A Becton Dickinson anyagmozgatót, termelési technikust projektmérnököt vár. A Henkelnél is több pozíció közül választhattak az önéletrajzzal készülők és persze azok is, akik most csupán felmérték a lehetőségeket, több helyen regisztráltak – kicsi, a cégekre emlékeztető ajándékokért „cserébe.”

A kórház az egyik legnagyobb munkáltató

Az egyik legnagyobb munkáltató a megyeszékhelyen a Szent Borbála Kórház, a foglalkoztatottak száma 1428. Huszonöt-harminc szakápolót és ápolót azonnal felvennének. Tegyük hozzá, körülbelül ennyi orvost is, de őket más csatornákon keresztül próbálják elérni. Keres még a többi között szakácsot, konyhalányt takarítót, portást, beteg- és ételszállítót is a megye legnagyobb egészségügyi szolgáltató intézménye.

Nem utolsósorban azoknak, akiknek szüksége van valamilyen képzésre, hogy betölthessék az áhított állást, a Tatabányai Foglalkoztatási Paktum kínált és kínál különféle képzéseket. Álláskeresési és pályatanácsadást tartanak, foglalkoznak a megváltozott munkaképességűekkel is. Érdekes és hasznos a személyes hatékonyságot növelő tréningjük.

Péntek este még nem lehetett arra válaszolni, hogy hányan találtak munkát, új munkahelyet. Legtöbben alszanak rá egyet-kettőt, vagy máris lelkesen készülnek az állásinterjúra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!