munkaügy

2019.02.11. 17:52

Reagált a Suzuki a szakszervezeti titkár ügyére

A Magyar Suzuki Zrt. az elbocsátott munkatársa ügyében a személyiségi jogok és a vállalat etikai normái miatt nem ad tájékoztatást.

M. K.

Forrás: evotech.hu

László Zoltántól, a Vasas Szakszervezeti Szövetség (VSZSZ) alelnökétől azt tudtuk meg, hogy az esztergomi Suzuki gyár parkolójában csütörtökön megalakult a VSZSZ alapszervezete. Megválasztották a titkárt is. Mielőtt a gyár vezetésének elküldték volna erről az értesítést, a férfit pénteken reggel azonnali hatállyal elbocsátották, munkája minőségére hivatkozva.

A titkár 14 és fél éve dolgozott a Suzukinál, ez alatt szalag melletti dolgozóból részlegvezetővé léptették elő. Egy napot sem volt betegszabadságon, munkájára soha nem érkezett panasz. László Zoltán szerint a rendkívüli felmondáshoz arra van szükség, hogy az érintett foglalkoztatásból adódó kötelezettségét súlyosan megszegje. „Ebben az esetben erről nem lehet szó” – mondta.

A Suzuki közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban:

– A Magyar Suzuki Zrt.-nél évtizedek óta működik Üzemi Tanács. A Suzuki a munkavállalók által megválasztott tagokból álló ÜT-vel egyeztet minden, a dolgozókat érintő kulcskérdésről: munkakörülmények, bérezés, juttatás, támogatott szabadidős tevékenységek. Hozzáteszik: hisznek a folyamatos párbeszédben, szerintük az egyeztetéshez az ÜT megfelelő fórum. Jelenleg egyeztetnek a béremelésről, valamint a dolgozók általános elégedettségéhez hozzájáruló juttatási csomag egyéb elemeiről. Hangsúlyozzák, az ügyben tájékoztatást a személyiségi jogok védelme és a vállalat etikai normái miatt nem áll módjukban adni, ez kizárólag az érintettekre tartozik. Találgatásokat sem kommentálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!