nőnap - kicsit másként

2018.05.05. 07:05

Lányok napja volt a Coloplastnál is

Hetedik alkalommal rendezte meg a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) a Lányok Napja elnevezésű programsorozatát. Országszerte több mint 81 helyszínen, 21 településen 3000 középiskolás lánynak adatott meg a lehetőség, hogy ismerkedjen a technológiai pályákkal. A program a tatabányai székhelyű Coloplast és a T-Systems támogatásával jöhetett létre.

M. K.

A technológiai területeken zajló rohamszerű fejlődés a külvilág számára alig követhető tapasztalatok mutatják: nem ritka a fiatalok olyan pályaválasztása, amikor többnyire nem is tudják, mit takar a szakmát kifejező fogalom. A tapasztaláson, aktív bevonáson, játékosságon alapuló ismeretterjesztés és ismerkedés a jövő munkahelyeivel hatékonyabban szólítja meg a pályaválasztás előtt álló diákokat, mint a száraz tananyag.

Nyerj betekintést a magyar Skandináviába! Ez volt a szlogenje a Coloplastnál a gyártúrának, amely során kincskeresésre is nyílt lehetőség. Az autóiparnak elektronikai csatlakozókat tervező és gyártó esztergomi TE Connectivity szintén várta a gyárba az érdeklődő lányokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!