Hatalmas siker

2023.08.27. 15:30

A monoszkópos Varga Tomi Dzsúdlóval a Budapest Park legmenőbb koncertjét hozta össze +videó, fotók

Dzsúdló és a retro design lakberendezési kincsek tatai specialistája történelmet írt a Budapest Parkban.

Krupánszki Máté

Dzsúdló házibulija felrobbantotta a Budapest Parkot

Forrás: Supermanagement

Fotó: Tóthová Emese, Bodnár Dávid, Miskolczi Milán

A monoszkópos Varga Tominak köszönhetően az elmúlt évtized egyik, ha nem a leglátványosabb koncertjét tartották a Budapest Parkban a közelmúltban. Olyan színpadkép alkotásában segített, amire Dzsúdló is hatalmasat csettintett. De ne rohanjunk ennyire előre, kezdjük az elképesztő sikersztori legelején. Hogy jöhetett képbe Magyarország egyik legfelkapottabb előadójánál Tomi, arról ő maga mesélt nekünk.

Insta-bekövetés után váratlan üzenet

– A nevét többször láttam itt-ott felbukkanni, de nem volt motivációm, hogy utánajárjak ki ő. Később rádióban hallottam egy-egy zenéjét, de nem kapcsoltam össze a névvel.  Az általam követett podcastokban vendégeskedett, azokat hallgatva előbb lett szimpibb, így rákerestem YouTube-on. Be is követtem Instán, megfogalmazódott bennem egy ki nem mondott elképzelés, hogy szívesen dolgoznék a csávóval – részletezte a kezdeteket Tomi, majd elmesélte, hogyan is ismerkedtek meg.

A Monoszkópban üldögélt, amikor Dzsúdlótól kapott Instán üzenetet. Kiderült, hogy új lakásba költözik, amit szeretett volna egyedi tárgyakkal feldobni. Tetszettek neki az OOPS-os cuccok, így ellátogatott Tatára, a lakberendezési raktárba.

– Jó pár design lámpát, kisbútort szemelt ki magának, amiket haza is vitt a Family Guyos Brian, a South Parkos Kenny és Supermario figurák társaságában. Beszélgettünk róla, hogy jó lenne összehozni egy közös projektet: klipet, fotózást vagy bármit. Sokat kérdezett, érdeklődő volt – mondja az énekesről, aki nagy motivációt adott neki abban is, hogy komolyabban kezdjen el foglalkozni a videózással.

Sokat nem váratott magára a közös projekt

– Megyeri Marci, turnémenedzser hívott fel azzal, hogy lesz egy nagyszabású koncert a Budapest Parkban. A színpadi dekoráció terén az OOPS-ra gondoltak, mint partner. Párhuzamosan Dzsúdló az Instagramon írt, ahol jelezte, lenne egy testhezálló meló, amiben számítana rám, ha van kedvem hozzá. Örültem neki és biztosítottam őket, amiben tudok, szívesen segítek – meséli a közös munka kezdeteit a dekortárgyak szerelmese.

A színpadkép ötlete Dzsúdlóé volt, a terveket Fügedi Balázs(Füge Desing) díszlettervező alkotta meg és vezette a projektet. A kivitelezésben Tasi Manó ékszerész segített neki. Varga Tomi adta a bútorokat, dekorációkat kiegészítő ötleteivel és munkájával együtt. A cél az volt, hogy igazi házavató hangulatot teremtsenek egy budai villa, vagány, egyedi tárgyakkal felturbózott eklektikus harmóniájában.

Az én feladatom az volt, hogy az elmúlt 100 év brutálisan vagány tárgyait válogassam össze a dekorlista mennyisége alapján úgy, hogy térbe helyezve passzoljanak egymáshoz.

Főszerepben a fények voltak, így rengeteg design lámpával készültem. Volt bárpult, zeneszekrény, space age fotelek és kanapé, székek, kiegészítő cuccok, szőnyegek és rengeteg növény. A vizualitáson túl fontos szerepe volt a kényelemnek - részletezi Tomi.

Heteken át tartó kemény munka kezdődött

A megkeresés után már másnap nekiláttak a feladatoknak, semmit sem bíztak a véletlenre. Három héten keresztül napi szinten kapcsolatban voltak a díszlettervezővel Tomiék. Ez idő alatt kiválogatta, beszerezte, befotózta azokat a tárgyakat, amik szerinte passzoltak az elképzelésbe.

– Fakultatív programként elmentem a Budapest Parkba Wellhello koncertre, hogy más szemmel is megnézhessem a színpadot. Kíváncsi voltam, hogy mekkora méretekben, milyen színekben gondolkozzak. Ez utólag jó ötletnek bizonyult, mert változtattunk a mennyiségen. Több, színesebb és impozánsabb tárgyra fókuszáltunk, hogy a hatalmas emelvényen is ütős legyen a látvány – avatott be minket a legapróbb részletekbe. 

Aztán elérkezett a koncert napja, Tatáról megindult a Budapest Parkba a kincsekkel megrakott teherautó. Tomi operatőrével, Csenki Benivel érkezett már reggel a helyszínre. Nem csak a színpad berendezése, a filmforgatás is kezdetét vette. 

– Az irányítási feladatok egy részét is kiszervezték nekem. Így, hogy melyik lámpa, dekoráció hova került, már rajtam múlt. 5-6 technikus is tőlem várta az információkat, hova vezessék a kábeleket, mit és merre helyezzenek el. Végül elkészült a színpadkép, amit látva Dzsúdló csak annyit mondott: Ki***szott jó lett!

A visszajelzések alapján, a Budapest Park közel tíz éves történetének egyik legnagyobb volumenű, leglátványosabb dekorációját alkottuk meg. De biztosan a legmenőbbet

– meséli a tatai kincsvadász, aki nem csak a koncertre, saját filmjének leforgatására is figyelt a rengeteg teendő mellett. Végül egy 50 perces werkfilmet készített.

Elkészült a film és a buli is hatalmasat szólt

– Készültünk drónnal, kamerákkal, de a számos, nem várt fordulat miatt végül a fele anyagot telefonnal vettem fel. Ezért esett a választás végül a nem épp YouTube-barát, állított képes megjelenésre. Azt gondolom, technikában még van hova fejlődni, de a tartalmi részt tekintve és a visszajelzések alapján szórakoztató filmet sikerült összehozni – meséli büszkén Tomi, hozzátéve, hogy annyira izgult a buli alatt, hogy sok mindenre csak a film vágása közben eszmélt rá.

Szinte semmire sem emlékszem a koncertből. Rohadtul izgultam, hogy semmi ne boruljon fel, törjön össze és legfőképp senki ne sérüljön meg. A legdurvább élmény, amikor az egyik szám elején Megyeri Marci menedzser odajött és mondta, hogy menjünk fel a színpadra, csatlakozzunk be a buliba. A kanapén találtam helyet Dzsúdló barátai mellett, 12 ezer emberrel szemben. Brutál volt.

Tomi ezt a kalandos projektet Dzsúdló Keringő című számából idézve foglalta össze: „Pont úgy álmodsz, ahogy élsz”. Mint mondta, szívesen részt vesz hasonló munkákban. Úgy érzi, ezzel a nagy sikerrel az OOPS-ot feltűzte a zenei világ faliújságára. 

Egyébként Dzsúdlóval hamarosan ti is találkozhattok a megyénkben, ugyanis a 73. Tatabányai Bányásznap egyik sztárfellépője lesz. Az ő koncertjét szeptember 2-án, este 8 órától hallgathatjátok majd a Május 1. parkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!