Ítélet

2022.12.08. 13:25

Egy SMS-ből tudta meg, hogy börtönbe kell mennie, így reagált Lajcsi a hírre

Kemma.hu

Forrás: Borsonline.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, megszületett az ítélet másodfokon Galambos Lajos víz-, gáz- és áramlopási ügyében. A mocsai trombitaművészre 3 év 6 hónap börtönbüntetés, valamint négy év közügyektől való eltiltás vár. A tárgyaláson a zenész volt felesége, Boglárka is megjelent, akit elsőfokon felmentettek a vádak alól.

Az ítélet 7 évvel azután született, hogy Lajcsit nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással vádolták meg. December 7-én, szerdán délelőtt azzal kezdődött a zenész és társai ellen folytatott büntetőper utolsó etapja, hogy a megjelent három vádlott élt az utolsó szó jogával, mindhárman elmondták, hogy ártatlannak tartják magukat és kérték a bíróságot, az ítéletben mentsék fel őket minden vádpont alól – írta a Ripost.hu.

Galambos Lajos, az ügy elsőrendű vádlottja nem jelent meg a 7 éve húzódó büntetőper ítélethirdetésén. Lajcsit ügyvédje SMS-ben tájékoztatta arról, hogy az első fokon megítélt 2 év 10 hónap börtönbüntetését a másodfok 3 év 6 hónapra súlyosbította.

„Ügyfelemet értelemszerűen rosszul érintette ez az ítélet. Amikor megírtam neki, hogy mi lett a vége, csak egy rövid mondatban reagált.”

„Ugye, csak viccelsz!?” – így reagált a trombitás.

Mennyi lesz az annyi?

Galambos Lajos számára első nekifutásra ijesztő lehet a 3 év 6 hónapos börtönbüntetés, különösen annak fényében, hogy ez az első fokhoz képest 8 hónappal több. Ám ebből le kell vonni azt a 4 hónapot, amit a trombitás letartóztatásban töltött még 2015-ben, az ügy kirobbanásakor. És létezik az úgynevezett harmadolás lehetősége, melyet a fogvatartott jó magaviselete esetén kaphat meg. Illetve számolni kell a reintegrációs idővel, ami újabb 10 hónappal rövidíti meg minden fogvatartott számára a rácsok mögött töltött időt. Így könnyen kiszámítható, hogy Galambos Lajos esetében ez az idő „mindössze” 14 hónap.

A védő a Ripostnak azt is elárulta, hogy Galambos Lajosnak mikor kell majd megkezdenie a börtönbüntetését és hogy fellebbeznek-e Kúriánál.

„Azt gondolom, hogy ügyfelem úgy négy hónap múlva kaphatja meg a behívót. Először kézhez kapjuk majd az ítéletet és annak indoklását és csak azután merül majd fel a mikor és a hova kérdése. Ugyanez vonatkozik arra is, hogy a Kúriához fordulunk-e. Ez a kérdést is akkor válik esedékessé” – mondta dr. Fröhlich Krisztián.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában