Egymásnak teremtve

2022.05.04. 14:24

Dobos Attila komáromi menyasszonya, Erzsó holtában is hozzámenne szerelméhez

A januárban, hosszú betegség után elhunyt slágerszerző egyetlen vágya az volt, hogy elvegye Erzsót. 80 éves korában választotta el őket egymástól a sors.

Kemma.hu

Forrás: Borsonline

Dobos Attila Komáromban élő menyasszonya, Hatvaniné Erzsó még most is fájó szívvel gondol szerelmére, akinek már örökre a menyasszonya marad. Tervezett esküvőjüket vőlegénye halála akadályozta meg. A dalszerző négy házasság után ismerkedett meg Erzsóval, aki eleinte az ápolója volt. A 20 év korkülönbség ellenére kapcsolatukból hamar szerelem lett.

Közel négy boldogsággal teli év jutott nekik. Erzsó azonban, akinek  fájdalma azóta is szinte vigasztalhatatlan, nem tett le arról, hogy fogadalmat tegyen elvesztett párjának – számol be róla a Bors.

Már nem keresek senkit, hiszen nem lesz, aki pótolja az én Szerelmemet.

– fogalmaz Erzsó, aki azt is elárulja: április 27-én lenne Dobos Attila születésnapja, akivel erre a napra tűzték ki az esküvőt is. Erzsó szerelme halála után is örök hűséget fogadna elhunyt párjának, ha az egyház engedi.

Van-e Erzsónak lehetősége halott vőlegényének hűséget fogadni - A Bors megkérdezte az Ökumenikus Egyház lelkészét, Tóth Mihályt kérdezték, aki elmondta: több országban is volt már arra példa, hogy elhunyttal kössenek házasságot. A legfontosabb, hogy az egyház ismerje a felek szándékait. A keresztény felekezeteknél a házasulandó felek egymásnak tett ígérete a házasságkötés, így fontos, hogy legyen bizonyíték arra, hogy mindkét fél házasodni akart. Egy hangfelvétel például már egy jó kiindulási alap is lehet – mondta a lelkész. – Magyarországon a világháborúk során is történt hasonló, hogy katonának elvitték a fiatal férfit és a szerelmével utólag adták össze, hogy korábban fogant gyermekük házasságba szülessen. Ennek inkább érzelmi jelentősége van, mintsem gyakorlati – tette hozzá a lelkész, aki hasonlóan járna el, ha ilyen kéréssel fordulnának hozzá. – Ha hozzám egy ilyen kéréssel fordulnának, nem küldeném el azonnal az illetőt. Mindenképpen alapos vizsgálat alá vetném a körülményeket és ha megalapozott a szándék, nem zárom ki, hogy összeadnám őket– mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!