vesztegetés

2021.10.24. 09:32

Exkluzív interjút adott Lagzi Lajcsi zsarolója: „Galambos úr elfogadta az ajánlatomat”

A székesfehérvári férfi jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, és meglepő kijelentéseket tett Lajcsi zsarolási ügyével és a fenyegető sms-ekkel kapcsolatban.

Kemma.hu

Forrás: TV2

Mint arról már beszámoltunk, Galambos Lajost 200 millió forinttal akarta megvesztegetni egy bűnbanda, cserébe azért, hogy enyhébb büntetést kap az ellene folyó közműlopás és vesztegetés miatt indult eljárásban, amelyben egyébként nemrég már ítélet született a Budaörsi Járásbíróságon.

A zenész nem tett eleget a zsarolók követelésének, hanem értesítette a hatóságokat, és segített lebuktatni a háromfős bandát. A három gyanúsítottat letartóztatták, majd nemrég kiengedték őket. Jelenleg ketten bűnügyi felügyelet alatt állnak, egy ember pedig szabadlábon van.

Hány ember áll a zsarolás mögött?

Néhány napja a Tények Plusznak adott exkluzív interjút egy, a neve elhallgatását kérő székesfehérvári férfi. Állítása szerint egyedül ő állt a zsarolási ügy mögött. A férfi letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. Elmondása szerint Lajcsi egyértelműen elfogadta a 200 milliós ajánlatot

– Nem tudtam volna valósan segíteni neki, ez egy kitaláció volt, de Galambos úr abszolút nyitott volt erre a dologra – mondta el a férfi. – Budaörsön találkoztunk, és abszolút elfogadta az ajánlatomat. Ő azt mondta, hogy csak a technikai és anyagi részét kell megoldani, hogy működjön: időt kért, vélhetően a pénzügyi részét nem tudta megoldani – részletezte a férfi, aki szerint Galambos Lajos ugyanúgy bűnös ebben az ügyben.

A gyanúsított védőügyvédje, dr. Pap Gergely szerint is bűnös egy ilyen ügyben az, aki elfogadja az alku tárgyát.

– Azt tudni kell, hogy a befolyással üzérkedésnek az is elkövetője, aki az ajánlatot elfogadja. És ha csak ezt követően jelenti be a nyomozó hatóságnak, akkor ő is gyanúsított lehet az ügyben. A bíróság egyébként enyhébb büntetést adhat egy ilyen ügyben számára – részletezte az ügyvéd

Ki(k)től származnak az sms-ek?

Az interjút adó zsaroló azt is elárulta, hogy nem ő volt az, aki nemrégiben életveszélyesen megfenyegette Lajcsit. Mint arról beszámoltunk, a zenész és ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián több halálos fenyegetést is kapott az elmúlt időszakban, miután lebuktatták a csalókat. Az egyik sms-ben például a következő szöveg szerepelt:

„Tévé- és sajtó nyilatkozás nincs, szét lesztek b*szva Lajcsival. G*ci, kaptok a pofátokra is! Lajcsit figyeljük, ráb*szik, meg te is doktor. Lajcsi mondja majd a szembesítéskor, hogy ő akarta az egészet.”

A Tények Plusznak megszólaló férfi kategorikusan kijelentette, hogy a fenyegető üzenetek eleve nem származhattak tőle, tőlük, mert az üzenetek küldése idején letartóztatásban voltak.

– Kizáró ok, hogy a börtönből bárkit megfenyegessek. De a nyomozóhatóság majd kitér erre, és kiderül, ki készítette ezeket a fenyegető üzeneteket Galambos úr felé.

Dr. Pap Gergely megerősítette, hogy ő sem tud arról, hogy ügyfele fenyegető üzeneteket küldött volna, hiszen a zsaroló ekkor letartóztatásban volt. Hozzátette, hogy ügyfele egyértelműen együttműködött a hatóságokkal, elismerte és részletes beismerő vallomást tett a vesztegetéssel kapcsolatban. A zsaroló férfi állítása szerint egyébként egyedül ő volt a zsarolás ötletgazdája, nem is tud más résztvevőkről. Ami abszurd, hiszen az ügyben három ember ellen indítottak eljárást.

A fenyegető üzenetek is ettől a bűnbandától származnak Galambos Lajos szerint, amelyekkel kapcsolatban nem tett feljelentést a zenész. Lajcsi szerint azt akarták elérni, hogy ő ne nyilatkozzon, és változtassa meg a vallomását a zsarolással kapcsolatban, miszerint ő kereste meg a személyeket és nem ők Lajcsit.

A vesztegetési ügyet egyébként még jelenleg is vizsgálják a hatóságok, de vesztegetés miatt 2-8 évig szabadságvesztéssel büntethető az elkövető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában