termékeny időszak

2020.09.30. 20:23

Szikora Robi igazi kincset talált otthon (videó)

A karantén alatt 18 új dalt írt, csak úgy ontotta magából a nótákat.

Budapest, 2019. június 17. Szikora Róbert, az R-GO együttes énekese a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének harmincadik évfordulója alkalmából rendezett Szabadságkoncerten, a budapesti Hõsök terén 2019. június 16-án, az 56-os vértanúk emléknapján. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI / Mónus Márton

Fotó: Mónus Márton

Szikora Róbert igazán termékeny időszakként emlékszik azokra a hetekre, amikor a járvány első hulláma alatt ki sem mozdult otthonról. Ontotta magából az új dalokat, miközben feleségével átrendezték a házukat. A zenész eközben igazi kincsekre bukkant – írja a Bors.

Olyan volt, mint egy kamaszos hévvel várt randevú

– így jellemezte az R-Go frontembere a készülődést a Raktárkoncertre.

Mint minden zenésznek, neki is hiányzott már a színpad, ezért mindent beleadott a buliba. A legendás előadó a koncert előtt adott interjúban elmondta, hogyan éli meg a március óta tartó koronavírus-járványt, és azt is, mivel töltötte a karantén hónapjait.

Lételemem a színpad, de az oxigén maga a zene és vele sem kellett szakítanom, hiszen otthon is tudok játszani, alkotni Március óta tizennyolc új dal született. A kézifék be van húzva, de a lovak menni akarnak. Egyébként épp most jött el az idő, amikor már rajongva vágytam vissza a színpadra. Úgy készültem a Raktárkoncertre, mint annak idején a suli utáni próbákra, vagy egy randevúra Zsuzsával. Ha valami jó hozadéka van a koronavírusnak, akkor ta­lán ez lehet az. Egyszer mindent el kell veszíteni, és amikor visszakapod, rájössz, hogy igazán értékes számodra – mondta Szikora.

A Lounge Group jóvoltából már a raktárkoncertek nyilvánosságra kerülését megelőzően számos értékes tartalom válik elérhetővé a kulisszák mögül. A raktarkoncert.hu honlapra és a vonatkozó közösségi média oldalakra folyamatosan kerülnek fel a színfalak mögötti pillatanok képei és a fellépőkről szóló exkluzív fotós, hangos és mozgóképes információk.

A csikidám atyja 45 évvel ezelőtt vette el élete szerelmét, akire már az általános iskolában felfigyelt. Kapcsolatukban azóta sem voltak hullámvölgyek, Robi mégis úgy látja, a tökéletesen is sikerült javítaniuk a bezártság heteiben.

Borítókép: Szikora Robi az R-GO együttes énekese a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének harmincadik évfordulója alkalmából rendezett Szabadságkoncerten, a budapesti Hősök terén 2019. június 16-án, az 56-os vértanúk emléknapján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!