nyomozás

2020.07.07. 15:32

Emberöléssel vádolhatják meg L. L. Junior exét

Az ügy még akár évekig is húzódhat.

Budapest, 2012. február 19. Lesi László Csaba, mûvésznevén L.L. Junior énekes, dalszerzõ szórakoztatja a közönséget az Összefogás koncerten a Papp László Budapest Sportarénában. Gyõrben és Budapesten is egyszerre próbálnak meg zenészek pénzt gyûjteni az államadósság csökkentésére. A koncert nonprofit alapon jön létre, a koncerttermeket, a koncertek hangosításához és világításához szükséges technológiát is támogatásként kapják a szervezõk. A fellépõ elõadók nem kérnek tiszteletdíjat, ezzel járulnak hozzá az adománygyûjtéshez. A közönség a 2012 forintba kerülõ jegyek megvásárlásával segít, a jegybevétel - a technikai költségek levonása után - az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerül. MTI Fotó: Soós Lajos

Forrás: MTI / Soós Lajos

Fotó: Soós Lajos

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt még mindig folyik a nyomozás L.L. Junior tavaly augusztusban meghalt kisfia, Dávidka balesete ügyében. Az ügyészség az édesanyát, Hopp Csillát és a barátnőjét gyanúsítja, a Ripost birtokába került információk alapján pedig könnyen lehet, hogy hamarosan vádemelésre kerülhet sor – írja az Origo.

A Ripost a Fővárosi Főügyészség sajtóosztályától megtudta, hogy a gyanúsítás elleni panaszt, amit Csilla és az ügyvédje május közepén adott be, az ügyészség most elutasította.

Jelenleg is gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás két fővel szemben, az ügyészség a gyanúsítás elleni panaszokat elutasította – közölte a lappal a Fővárosi Főügyészség.

Hopp Csilla ügyvédje szerint a panasz csak azt bírálja el, hogy jogszerű volt-e az eljárás a rendőrség részéről. Ebből az ügyből még bármi lehet, mondta az ügyvéd, így azt sem lehet kizárni, hogy vádat emelnek ellene, és azt sem, hogy megszüntetik az eljárást.

Amennyiben a legrosszabb forgatókönyv bekövetkezik, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt elítélik Csillát, akkor egytől öt évig terjedő szabadságvesztés várhat rá.

Véleményem szerint azonban ebben az ügyben végrehajtandó szabadságvesztés szóba sem jöhet. Ennek ellenére sajnos számítunk rá, hogy ha vádemelésre kerül sor, több éven át húzódó procedúra vár ránk – mondta a Ripost-nak dr. Horváth B. Gábor.

Borítókép: L. L. Junior 2012-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!