Vízilabda

2023.10.12. 23:29

Vámos Márton október végére tervezi a visszatérést

Október végére tervezi a visszatérést a könyöksérüléssel bajlódó Vámos Márton kétszeres világbajnok, Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes vízilabdázó.

MW

Vámos Márton a férfi vízilabdatorna csoportkörének második fordulójában játszott Horvátország - Magyarország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

"Lőni nem tudok, de a konditermi súlyzós gyakorlatokat 98 százalékban meg tudom csinálni, és a vízben is sok mindent csinálhatok, például könyökszorítóban tudok úszni, így mind az izomtömeget, mind az állóképességet meg tudom tartani" - nyilatkozott az M1 aktuális csatornán az Olimpiakosz játékosa. 

Vámos szeptember végén a Jug Dubrovnik ellen megnyert Bajnokok Ligája-csoportmeccsen sérült meg,

 és eleinte úgy tűnt, legkésőbb jövő kedden, a címvédő, Zalánki Gergőt foglalkoztató Pro Recco otthonában sorra kerülő BL-összecsapáson visszatér. 

Mint elmondta, 

az olaszok ellen még biztosan nem szerepelhet, de október végén ismét szeretne játszani, hiszen november 1-jén Dubrovnikban létfontosságú meccsük lesz. 

"Megvisel, hogy nem tudok a klubcsapatom segítségére lenni, de türelmesnek kell lennem, nehogy elkezdjek olyan dolgokat csinálni, amelyek hátráltatják a gyógyulást" - magyarázta Vámos, aki a jövő héten már elkezdheti a rászoktató edzéseket. 

A magyar pólós szerződése két évre szól jelenlegi klubjánál, ez a második idénye Görögországban, ahol nagyon jól érzi magát, de szerinte csak májusban vagy júniusban keresik majd meg a klub részéről a szerződéshosszabbítás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában