Cselgáncs Mesterek Kupája

2023.08.05. 19:10

Gulyás Gergely: Magyarország hisz a tisztességes verseny erejében

Budapest napjainkra a világ sportfővárosává vált – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

MW

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a cselgáncs Mesterek Kupája megnyitó ünnepségén a budapesti Papp László Sportarénában 2023. augusztus 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Mesterek Kupája szombati nyitóünnepségén kiemelte, a remek szervezőmunkának köszönhetően 59 ország 419 versenyzője találkozhatott Budapesten, amely napjainkra a világ sportfővárosává vált – írja az MTI. A miniszter kifejtette,

a magyar főváros a Masters mellett olyan kiemelt eseményeknek ad otthont idén, mint a labdarúgó Európa-liga döntője, a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntő vagy a hónap végén az atlétikai világbajnokság.

Gulyás Gergely közölte, Magyarország hisz a sportban és a tisztességes verseny erejében, valamint abban, hogy a sport összeköti az embereket. Hozzátette, a jelenlegi háborús időkben a nemzetek távolodni látszanak egymástól, de a sport ideje az ókori olimpiák óta egyben a béke ideje is.

A tadzsikisztáni Behruzi Khojazoda (fehérben) és a japán Hasimoto Szoicsi a cselgáncs Mesterek Kupája férfi 73 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében a budapesti Papp László Sportarénában 2023. augusztus 5-én
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Marius Vizer, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnöke köszöntőjében megerősítette, hogy a sportnak semlegesnek kell maradnia, és egyesítenie kell a nemzeteket.

Ez a mi sportágunk célja is, s egyben köszönetet mondunk a magyar kormány segítségéért

– fejtette ki.

Az európai és a magyar szövetséget vezető Tóth László, az IJF alelnöke üdvözölte a jelen lévő japán koronahercegnőt, valamint az összes megjelentet, és kijelentette, a Masters is öregbíteni fogja Magyarország hírnevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában