Esélyek

2022.07.26. 06:00

Néhány év múlva Magyarországról rajtolhat a Tour de France

Négy-tíz éves távlatban képzelhető el a Tour de France országúti kerékpáros körverseny magyarországi nagy rajtja a magyar körversenyt szervező Eisenkrammer Károly szerint.

A Tour de Hongrie főszervezője Párizsban tekintette meg a Tour de France vasárnapi lezárását egy küldöttséggel, benne olyan vendégekkel, akiknek "lehet fontos szerepük egy magyarországi döntésben, hogy egyáltalán tárgyalás kezdődjön erről".

Hozzáfűzte: a Giro d'Italia magyarországi rajtja nagyon sikeres volt, azonban a Tour "még egy nagyságrenddel komolyabb".

"Ha Tour de France és Budapest, akkor szeretnénk élére állni a Tour de Hongrie szervezőiként, az ASO-s kapcsolatrendszerünkkel és azzal a tudással, amivel rendelkezünk, de az biztos, hogy nem a jövő évről, hanem annál sokkal hosszabb időtávról van szó" - fejtette ki a közmédiának nyilatkozva Eisenkrammer, aki szerint négy-tíz éves távlatokban érdemes gondolkodni.

Budapest, 2018. augusztus 1.
Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny fõszervezõje beszél a kerékpárosok védelmében induló ,,1,5 m-es elõzési oldaltávolság" elnevezésû közlekedésbiztonsági kampány bemutató sajtótájékoztatóján a fõváros III. kerületében egy kávézóban 2018. augusztus 1-jén. A program célja felhívni az autósok figyelmét arra, hogy a kerékpárosok elõzésekor a biztonságos oldaltávolság lakott területen kívül másfél, lakott területen belül egy méter.  
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Eisenkrammer Károly
Forrás: Szigetváry Zsolt / MTI

David Lappartient, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke májusban az olasz körverseny magyarországi nyitánya előtt az MTI-nek azt mondta, elképzelhetőnek tartja a Tour de France rajtjának Magyarországra hozatalát. Christian Prudhomme versenyigazgató az M4 Sportnak a Tour koppenhágai nyitányán úgy fogalmazott: "soha nem szabad azt mondani, hogy soha, de egyelőre nincs kandidálás".

A holland és belga sajtóhírekre - melyek alapján Valter Attila a Jumbo-Vismánál folytathatja pályafutását - a magyar körverseny főszervezője úgy reagált: "akkor lesz biztos, ha megjelenik a Jumbo-Visma honlapján, de azt gondolom, hogy lehet nyugodtan készpénznek venni, hogy Valter Attila eddigi fantasztikus pályafutását a világ legerősebb csapatában folytatja jövőre".

Eisenkrammer szerint a Touron Jonas Vingegaard révén az összetettet és a hegyi pontversenyt, Wout van Aert jóvoltából a sprinterek pontversenyét frissen megnyert holland sor érdeklődése "nagyon nagy dolog a magyar kerékpársport és Valter számára".

A magyar bajnok lehetséges jumbós szerepkörét taglalva az 1992-es barcelonai olimpián szerepelt Eisenkrammer úgy vélekedett: akár segítő lesz egy háromhetesen, akár elsőszámú versenyző egy kisebb versenyen, a fiatalokra nagyon építő holland csapatnál "rossz helyre nem kerülhet".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában