bravúr

2017.08.10. 14:33

Márton Anita esőben még nem dobott ekkorát

A súlylökő Márton Anita teljesen elégedett a londoni atlétikai világbajnokságon szerdán nyert ezüstéremmel, de idén még országos csúcsot szeretne javítani.

Az olimpiai bronzérmes dobó elmondta, a késő esti verseny, a doppingellenőrzés és az ünneplés miatt alig három-négy órát aludt, és folyamatosan „pörögtek a gondolatai”.

„Nem volt egyszerű helyzet, hiszen az utolsó sorozatban a negyedik helyről sikerült feldobni magam a dobogóra” – nyilatkozott a békéscsabai színekben induló atléta, aki 19,49 méterrel lett második. Hozzátette, mivel egész nap esett, számítottak rá edzőjével, Eperjesi Lászlóval, hogy végig esőben kell versenyeznie.

„Nem örültem neki, mert ilyenkor nagyon csúszik a golyó. Sok múlik azon, ki hogyan tudja kezelni ezt a helyzetet, a stadionban 14 fok volt, ami több mozgást igényel két dobás között. Igyekeztem magam melegen tartani. Szerencsére a stadion teteje a kanyarban fedett helyet nyújtott, de csinálhatták volna kicsit hosszabbra, mert három méterre a körtől ért véget, így esőben kellett dobni” – fogalmazott Márton Anita, jelezve, az eső inkább a forgó technikával dobó versenyzőknek jelent hátrányt, amilyen ő is, a többség csúszó technikával lök.

Márton éremesélyesként érkezett a vb-re, 19,63 méteres idei eredményével a harmadik volt a nevezési listán.

„Heten rendelkeztünk 19 méter fölötti eredménnyel, de igazából rajtam kívül négyen tűntek dobogóesélyesnek, három amerikai és a kínai lány. A három amerikaiból egy kiesett a selejtezőben, egy másikon látszott, hogy nincs jó formában. A győztes Kung idén már dobott 20 méter felett, közel 21 méter az egyéni csúcsa, így nem meglepetés az elsősége” – mondta.

Kiemelte, összességében teljesen elégedett az eredménnyel, mert esőben még sosem dobott ekkorát, bár úgy érezte, 19,87 méteres egyéni csúcsát – amely országos rekord – is képes megdönteni. Hangsúlyozta, ezt még idén szeretné megjavítani.

A vb-n a súlylökés mellett diszkoszvetésben is indul.

(Borítókép: MTI / AP / Matt Dunham)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!