februárban döntő

2021.01.05. 20:34

Csaknem kétszáz szavalat érkezett a Vörösmarty-emlékév verspályázatára

Nagy sikerrel zárult a rajzpályázat is.

Forrás: Wikimedia

Fotó: Picasa

A Vörösmarty-emlékév keretében a főszervező Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola több országos szintű programja valósult meg.

A versünnepet megelőzően nagy sikerrel zárult a rajzpályázat is, amelyre az ország szinte minden pontjáról érkeztek alkotások

- emlékeztettek az MTI-hez kedden eljuttatott közleményükben a szervezők.

Az emlékév egyik kiemelt kezdeményezése a Versünnep, amely a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai támogatásával valósul meg.

A szervezők kiemelték, hogy

még a határon túlról is érkeztek pályázatok, hiszen a járványhelyzet miatt az érdeklődők videón küldhették el az általuk szabadon választott Vörösmarty-versről készített felvételt.

A beérkezett pályaműveket 6 tagú zsűri értékeli, amely két korosztályban hirdet továbbjutókat. A 6-12 éves korcsoportban és a 13-18 évesek között is 5 szavaló jut majd a döntőbe.

A zsűri tagja L. Simon László író, országgyűlési képviselő; Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság elnöke; Kelemen István színművész, a Csajághy Laura Színpad igazgatója; Bakonyi István irodalomtörténész, író; Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, valamint Rodics Eszter, a Halász-kastély igazgatója, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke.

A döntőt februárban rendezik meg, amennyiben a járványhelyzet engedi, már a pályázók személyes jelenlétével.

Borítókép: Barabás Miklós 1836-os portréja Vörösmarty Mihályról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!