Piano Talents

2019.06.06. 17:13

Bauer Gergő második díjat nyert Milánóban

A versenyen egy Scarlatti-szonátát, Bartók Béla Román táncok című darabját és Liszt Ferenc 13. Magyar rapszódiáját játszotta.

Bauer Gergő június 5-én, szerdán második díjat nyert a Piano Talents Nemzetközi Zongoraversenyen Milánóban, a 16-18 évesek kategóriájában – írja a Kultúra.

Bauer Gergő 16 éves, a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium zongora szakos hallgatója, tanára: Kőrösiné Belák Erzsébet. Különlegessége, hogy nemcsak zongorán, hanem hegedűn is ígéretes tehetség. A versenyen egy Scarlatti-szonátát, Bartók Béla Román táncok című darabját és Liszt Ferenc 13. Magyar rapszódiáját játszotta.

A Piano Talents zongoraversenyt 9. alkalommal rendezték meg Milánóban, a Casa Verdi nagytermében. A megmérettetésen három kategóriában indulhatnak a tehetséges fiatal zongoristák: gyermek, ifjúsági és senior kategóriában. A verseny nemzetközi zsűrijének elnöke Hubert Stuppner zongoraművész, zeneszerző, karmester; a zsűri tagjai Vincenzo Balzani olasz; Aki Kuroda japán, Vsevolod Dvorkin orosz és Philippe Raskin belga zongoraművész volt.

Borítókép: Bauer Gergő a Casa Verdi nagytermében rendezett versenyen / kultura.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!