Jótékonyság

2019.02.10. 13:18

Csíksomlyói árvaházak javára gyűjt a balett-társulat

A jótékonysági estet a Pécsi Balett a Szent István Lovagrend közreműködésével március 18-án tartja a pécsi Kodály Központban. Az eseményre a táncegyüttes ősbemutatóval készül.

Pécs, 2017. szeptember 1. A Pécsi Balett táncosai a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650. évfordulóján rendezett ünnepségen a Kodály Központban a magyar felsõoktatás napján, 2017. szeptember 1-jén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI Fotó

Fotós: Koszticsák Szilárd

A Pécsi Balett közleménye szerint a társulat a jótékonysági esten mutatja be Belső vonzás című új, egyfelvonásos produkcióját, amelynek koreográfusa Molnár Zsolt, az együttes Harangozó-díjas, Fülöp Viktor-ösztöndíjas ifjú tehetsége.

Mint hozzátették, a második részben az operairodalom gyöngyszemei csendülnek fel világhírű operaénekesek előadásában, Dinyés Dániel zongoraművész közreműködésével, majd a VoiSingers a capella együttes meglepetéskoncertje következik.

Az esten a legnevesebb magyar operaénekeseket – köztük Kolonits Klárát, Wiedemann Bernadettet, Kovácsházi Istvánt, a Magyar Állami Operaház vezető szólistáit, Molnár Leventét, a dalszínház erdélyi származású fiatal baritonistáját is – hallhatja a közönség.

Az est teljes bevételéből tartós élelmiszereket, játékokat és műszaki cikkeket adományoznak a Szent István Lovagrend közreműködésével a csíksomlyói árvaházakban nevelt mintegy kétszáz magyar árva gyermeknek

- írták.

A esemény házigazdái Uhrik Teodóra Kossuth-díjas táncművész és Szécsi Máté operaénekes, az est életre hívója, aki immár húsz éve szervezi a csíksomlyói árva gyermekek számára a koncerteket és az adományutakat – emlékeztetett a kommüniké.

A rendezvény főtámogatója a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Borítókép: A Pécsi Balett táncosai egy korábbi előadásukon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!