Kultúratámogatás

2018.08.21. 15:34

Fiatal alkotók, művészek nyertek ösztöndíjat

Döntés született a Magyar Művészeti Akadémia 2018 áprilisában kiírt pályázatáról.

A Magyar Művészeti Akadémia átfogó művésztámogatási rendszer kiépítését kezdte meg, amelynek részeként a Kormány együttműködésével ebben az évben új alapokra helyezi ösztöndíjprogramját is. Az MMA költségvetéséhez rendelt forrásból 2018. szeptember 1-jétől 100 ösztöndíj kiadása történik meg fiatal és középgenerációs művészek számára.

Az MMA minden évben újabb száz-száz 18-50 éves művész részére ítéli meg a három esztendőn keresztül havi bruttó 200 ezer forinttal járó ösztöndíjat, amelyre az akadémia által képviselt minden művészeti ág képviselői pályázhatnak.

Nem kizáró ok, ha valaki más művészeti ösztöndíjban is részesül, ám az MMA akadémikusai, a döntőbizottság tagjai, szakértői, továbbá közeli hozzátartozóik nem jelentkezhetnek. A pályázatnak nem feltétele az egyetemi végzettség – közölte korábban Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.

Az MMA Művészeti Ösztöndíj Program nyerteseinek listája a www.mma.hu oldalon érhető el – tájékoztatta kedden az MTI-t a Magyar Művészeti Akadémia Titkársága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!