Aranyfeszt

2018.04.26. 13:57

Szeptemberig várják az Arany Jánosról szóló diákvideókat

A verseny kiírói éppen olyan színes anyagokat várnak a fiataloktól, amilyen a költő személyisége volt.

Szeptemberig 1-ig várják az Arany János életéről és munkásságáról szóló diákvideókat az Aranyfeszt Online Amatőr Rövidfilm Fesztiválra – mondta el Csejdy Réka, a fesztivál projektvezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A 14-19 éves középiskolás diákok minimum 1, maximum 20 perces videókkal jelentkezhetnek műfaji megkötés nélkül. Arany János sokrétű személyisége számtalan módon megközelíthető, így bármilyen mozgóképes alkotás versenyben van.

Kevesen tudják, hogy Arany Jánosnak kitűnő hangja volt, szeretett gitározni, érdekelte a fényképészet és lázba hozták a technika új vívmányai, ezért is szeretnék, ha a diákok elmélyülnének az író világában, így az alkotások is legalább annyira színesek lehetnek, mint amilyen Arany János személyisége volt – fűzte hozzá Csejdy Réka.

A verseny két körben zajlik: az elődöntőben a közönség szavazatai alapján havonta három alkotás juthat tovább, így összesen 18 videó szerepel majd a döntőben. Az öt főből álló szakmai zsűri a leadási időszak lezárása után, a közönség által legjobbnak tartott 18 munka közül választja ki a fesztivál legjobbjait. Október 1. és 10. között a közönség is szavazhat majd az általa legjobbnak ítélt alkotásra. A verseny október 13-án díjátadó gálával zárul.

A részletes pályázati kiírás a www.aranyfeszt.hu oldalon olvasható.

Borítókép: Arany János

Forrás: Wikipedia

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!