Lemez

2017.07.29. 16:58

A Balkan Fanatik új lemezén technós köntösbe helyezi az etnót

Tizedik lemezét készítette el az idén 15 éves Balkan Fanatik. A Jajj, az a szerelem című anyagon keményebb, technósabb köntösben hallhatók a csapat által készített felvételek, köztük a népdalfeldolgozások.

Az újítások mellett korábbi munkáik feldolgozása is hallható lesz a lemezen például a Csináld, csináld, jól csináld!, ami 2003-as első albumukon szerepelt, vagy a Hej páva kezdetű népdal, amelyet Yorgos régi etno formációja, a Gépfolklór is feldolgozott 1984-ben.

„A megszólalás tekintetében igyekeztünk közelíteni a manapság trendi könnyűzenei hangszerelések, stílusok irányába, a dj-s, technós vonal felé. A koncerteken azt látjuk, hogy a közönség szereti ezt, jól veszik az új dalokat”

– mondta Lepe (Lepés Gábor). Hozzátette még, hogy maguknak szabják a határokat, figyelnek arra, hogy ne csússzanak át a mulatós műfajba. Kiemelte, hogy mindaz önirónia csupán, amikor azt mondják magukról, hogy agrár-popzenében utaznak

A munka a Balkan Fanatiknál úgy zajlik, hogy ha Yorgosnak vagy neki a fülébe kúszik egy-egy népdal, összeülnek, és elkezdik azt saját arculatukra formálni.

Lepe és Yorgos körül a zenészek, énekesnők, rapperek folyamatosan változtak az elmúlt tizenöt évben, ez nem gond szerintük, így tudnak frissek maradni. Az új társak közé tartozik az énekes Bagóczky Lívia, a gitáros Polyák András és a rapper MC Veeto, mellettük a rapper Busa Pista, a hegedűs Salamon Bea és a furulyás Fehér Zsombor is hallható a lemezen. „Bagóczky Lívia például a dzsessz színtérről érkezett, több jelentkezőből választottuk ki, remek partnerre leltünk benne”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!