Krimi

2024.03.01. 12:05

Atyaég! Porcukor helyett tisztítószert kaptak a tízóraihoz az ovisok

Nagy volt az ijedtség a pilisborosjenői Mesevölgy óvodában. Több kisgyerek fájlalta reggeli után a hasát, egyikük erősen hányt.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lordn

A Bors információi szerint több kisgyerek is rosszul lett szerdán délelőtt a pilisborosjenői Mesevölgy óvodában, miután tévedésből tisztítószer került a reggelijükbe porcukor helyett. A lapnak egy szülő elmondta: az óvodánál mentőautót és rendőröket is láttak, úgy tudják, több gyermek kórházba került.

Feltehetően tálaláskor történhetett a fatális tévedés, összekeverték a porcukros zacskót a tisztítószeressel. A reggeli után nem sokkal több kisgyerek is fájlalta a hasát, állítólag egyikük olyan erősen hányt, hogy jobbnak látták kihívni a mentőket. 

A szülők nehezményezik, hogy nem időben kaptak tájékoztatást és nem megfelelően. Egyikük eljuttatta szerkesztőségünkbe azt a levelet, amivel végül egymást is tájékoztatták a történtekről, miután az intézményvezető az egyik szülő nyomatékos kérésére írásban adott felvilágosítást a történtekről.

Ebben azt írja:

„...ma reggel a Mindszenty utcai épületben a reggelinél sajnálatos incidens történt. A gyerekek reggelijébe oda nem illő anyag került.”

Az óvodavezető tájékoztatása szerint a tévedés öt gyermeket érintett.

„Az óvodapedagógusok hamar észrevették a problémát és azonnal megtették a szükséges intézkedéseket. A gyermekek orvosi ellátásban részesültek, szüleiket értesítettük. A gyermekek állapotáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket”

– írta az intézményvezető. Hozzátette: kivizsgálják az esetet, a hibázókat felelősségre vonják.

A Mesevölgy Óvodát fenntartó helyi önkormányzat egy munkatársa a részleteket ismertetve elmondta:

– Azért kerülhetett a tisztítószer az ovisok reggelijébe, mert az intézmény épületét bővítik. Az október óta húzódó átadás garanciális munkálatai a konyhát, valamint több tárolót is érintenek. Így fordulhatott elő, hogy valaki porcukornak hitte a tisztítószert. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában