Társkeresős csalás

2023.05.14. 09:50

Csaknem 13 millió forintot csalt ki nőktől a szélhámos, aki titkos ügynöknek adta ki magát

A budapesti rendőrök befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint összesen több mint tízmillió forintot csalt ki két nőtől, akikkel egyszerre tartott fenn szerelmi kapcsolatot. Végül úgy bukott le, hogy az egyik szeretője találkozott az anyjával, akiről azt hazudta, hogy halott.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A férfi egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a két nővel 2019-ben. Álnéven mutatkozott be, és ugyanazt a mesét adta elő mindkettejüknek: magát több nyelven beszélő, sikeres vállalkozóként és üzletemberként mutatta be, akinek reklám- és rendezvényszervező cége, több hazai és külföldi ingatlanja van és a családjáé egy borászat is – írja az Origo.

Néhány hónappal később a férfi saját apja valótlan halálhírével, valamint anyja romló egészségügyi állapotáról mesélve próbált együttérzést kelteni barátnőiben, majd előadta nekik, hogy apja után több száz milliós örökség vár rá, amelyet azonban csak az illeték megfizetése után kaphat meg.

A férfinak mindkét nő milliókat adott, egyikük több mint hét és fél millió, a másik ötmillió forintot. A férfi újabb hazugságként arról számolt be, hogy az anyja is meghalt. 

Végül ez okozta a lebukását is, ugyanis egyik barátnője találkozott a halottnak hitt nővel, majd rájött, hogy a férfi nemcsak ezzel kapcsolatban szedte rá, de egy másik nővel is kapcsolatot tart fenn.

A két nő rájött, hogy tudtukon kívül mindketten a férfi barátnői, aki ugyanazzal a mesével csalhatott ki tőlük milliókat. Amikor az egyik sértett kérdőre vonta a csalót a történtekkel kapcsolatban, a férfi azt mondta, hogy 

ő titkos ügynök, és a nő miatt vége a karrierjének.

A XV. kerületi nyomozók a férfit 2021. december 6-án kétrendbeli csalás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ám a férfi a terhére rótt bűncselekményeket tagadta, érdemi vallomást pedig nem tett. A nyomozók a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat pedig átadták az ügyészség részére – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában