Autóipari beruházás

2023.09.03. 15:41

Első európai gyárát Magyarországon építi fel az LG és a Magna közös vállalata (videó)

Ismét egy újabb elektromos autóipari beruházás érkezett hazánkba, ezúttal Miskolcra. Ennek részleteiről Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter egy videót osztott meg közösségi oldalán.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatót tart a minisztériumban 2023. augusztus 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Magyarország az elektromos autóipari átállás egyik globális éllovasává váltunk

– emelte ki a miniszter, majd hozzátette, hogy:

dél-koreai és kanadai vállalt első közös vegyesvállalata hoz beruházást ide, Magyarországra.

A dél- koreai LG az elektromos autóipar egyik vezető beszállító vállalata. A kanadai Magna pedig a világ egyik legdiverzifikáltabb autóipari beszállítója.  A 20 milliárd forintos beruházás Miskolcon valósul meg és 200 új munkahelyet teremt, a kormány ehhez hatmilliárd forintos támogatást biztosít – ismertette a miniszter.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a gyárban elektromos autók különböző berendezéseit és alkatrészeit, az elektromos motorok különböző elemeit, valamint fedélzeti töltőket és invertereket fognak gyártani.

A beruházás még tovább erősíti Magyarország szerepét az elektromosautó-ipari átállásban, és segít abban, hogy a rendkívül nehéz nemzetközi gazdasági körülmények dacára a magyar gazdaság a következő időszakban is növekedési pályán tudjon maradni 

– hangoztatta a miniszter.

Hozzátette, 

a beruházással ahhoz is közelebb kerül az ország, hogy ne csak megdőljön a tavalyi év 6,5 milliárd eurós beruházási rekordja, hanem annak dupláját, 13 milliárd eurós beruházási értéket tudjon felmutatni év végére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában