Megtakarítás

2023.06.19. 10:49

Sokan vásárolnak állampapírt a postán is

A Magyar Posta több mint 1050 milliárd forint értékű lakossági magyar állampapír-állományt kezel, ami az áprilisi teljes lakossági forint állampapír-állomány több mint 11 százaléka – tájékoztatta a Magyar Posta Zrt. az MTI-t hétfői közleményében.

MW

Nyomtatott Magyar Állampapír Pluszt mutat egy munkatárs a belvárosi 5-ös számú postán 2019. november 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Felidézték, hogy jelenleg a posta hálózatában kétféle nyomdai állampapír érhető el: a Magyar Állampapír Plusz, valamint az egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyek. Ezenkívül pedig értékpapírszámlán keresztül dematerializált állampapírok is vásárolhatók a postákon, így Prémium Magyar Állampapír, Bónusz Magyar Állampapír, Egyéves Magyar Állampapír és Magyar Állampapír Plusz.

Az Államadósság Kezelő Központ által szervezett állampapír-kibocsátások és a Magyar Államkincstár megbízásából közvetített nyomdai állampapírok a posta mintegy 2000 szolgáltatóhelyén érhetők el, míg a dematerializált állampapírok csaknem 700 kijelölt postán vásárolhatók meg – közölték.

A postán nyomdai állampapírral több mint 200 ezer fő rendelkezik, továbbá mintegy 62 ezer ügyfélnek van ugyanott értékpapírszámlája.

Kohuth Viktor, a Magyar Posta üzleti vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta, hogy a betérő ügyfeleknek a munkatársak segítenek kiválasztani az optimális megtakarítási módot, amelyet már néhány ezer forinttól is érdemes elkezdeni. A postán díjmentesen, számlanyitási, számlavezetési és tranzakciós díj nélkül, kamatadómentesen érhetők el az állampapírok – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában