Ország-világ

2020.11.05. 10:45

Még mindig remeg Csenge édesapja. A 3 éves kislány megszökött az óvodából

A 3 éves kislány csak kisétált az óvodából, és senkinek sem tűnt fel, hogy elment. Egy veszélyes kereszteződésben találtak rá.

Forrás: Shutterstock

Még mindig remeg az idegességtől az az édesapa, akinek hároméves kislánya, Csenge kedd délben kisétált a lőrinci óvoda kapuján, majd nekiindult a nagyvilágnak – idézi a Bors.

A pici szerencsére nem jutott messze, körülbelül 150 méterre az intézménytől az édesanyja megtalálta az addigra már zokogó kislányt.

A család egyszerűen nem érti, hogyan tudott úgy kijönni gyermekük az óvodából, hogy az egyetlen pedagógusnak sem tűnt fel.

„Még mindig a történtek hatása alatt vagyok – kezdte a Blikknek zaklatottan az édesapa. – Nagyon szeretjük ezt az óvodát, eddig semmi gondunk nem volt vele. Mint mindig, a feleségem ment ebéd után Csengéért. Iszonyatosan megdöbbent, amikor nem messze az óvodától jött szemben vele a kislány, kisírt szemmel. Azonnal felkapta, ölelte, próbálta megnyugtatni. Nehéz volt, mert nagyon félt, előtte soha nem volt még egyedül az utcán. A kislányom azt mondta, az anyukáját indult el megkeresni. A feleségem azonnal berohant a gyerekkel együtt az óvodába, és próbálta megtudni, hogy ez hogy történhetett” – idézte fel Bolyki Zsolt.

Csenge épp egy veszélyes kereszteződés felé tartott, ahol nagy a forgalom. Az apuka szerint az óvónők is nagyon meglepődtek, és elnézést kértek a mulasztásért.

Fotó: Shutterstock

„Nem akarunk semmi rosszat az óvodának, de foglalkozni kell azzal, ami történt, hiszen az ember azzal a tudattal megy el dolgozni, hogy az óvodában a legnagyobb biztonságban van a gyereke. Aztán tessék, egy pillanat alatt megvan a baj. Szerencsére az óvoda vezetője is belátta, hogy nem fölöslegesen pánikolunk. Megbeszéltük, hogy a szülőkkel együttműködve kitaláljuk, miként lehet még biztonságosabbá tenni az óvodát” – fűzte hozzá Csenge édesapja.

„Nagyon bánt minket is, ami történt, és azonnal intézkedtünk, hogy az eddiginél is nagyobb biztonságban legyenek a kisgyerekek – mondta az óvoda vezetője.

A járványveszély miatt egy úgynevezett zsiliprendszer működik nálunk, ami annyit jelent, hogy a szülők egy kapun beengedik a gyerekeket, mi pedig az ajtónál várjuk őket. Sajnos a szülők a kaput sokszor nyitva hagyják, ez történhetett akkor is, amikor a kislány ki tudott menni. Most beépítettünk még egy védelmi szintet, egy kétkezes kapuzárat, azt pedig szabályozzuk, hogy a kapun belül hányan tartózkodhatnak” – mondta a Blikknek a Napsugár Óvoda intézményvezetője, Lőrincz Csabáné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!