beruházás

2018.08.30. 14:55

Két megyei városban is naperőművet épít az MVM-csoport

Országszerte 7 projekt alapján 110, egyenként 0,5 megawatt teljesítményt nem meghaladó naperőművet épít az idén uniós társfinanszírozással az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tagvállalata, a MVM Hungarowind Kft.

Kemma.hu/MTI

Újszilvás, 2011. október 28. Egy szerelő az egyik napelem rögzítését ellenőrzi a próbaüzem megkezdése előtt az újszilvási naperőműben. A 400 kWp (kilowatt peak) névleges csúcsteljesítményű fotovoltaikus - azaz elektromos áramot termelő – naperőművet egy hónapos próbaüzem után kötik be a közösségi áramellátó rendszerbe. MTI Fotó: Kovács Tamás

Az építő cég szerdai közlése szerint az új erőművek még az idén megkezdhetik kereskedelmi üzemüket. Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. engedélyesi területén, Bicske, Bodajk, Csorna, Csókakő, Fertőszéplak, Győrvár, Kajárpéc, Kisbér, Komárom, Kőszeg, Nagyvázsony, Öskü, Várpalota, Veszprém és Zalaegerszeg térségében 21 kiserőmű épül 5,944 milliárd forintból.

Az átlagosan évi 13,2 gigawattórányi termelés több mint 5 ezer háztartás szükségletét fedezheti és csaknem 13 ezer tonnával mérsékelheti a széndioxid-kibocsátást évente.

A beruházások végeztével az MVM-csoport az ország legnagyobb naperőművi kapacitással rendelkező energiatermelője lesz – írták.

Címkék#naperőmű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!