Gazdaság

2008.01.03. 17:41

2008: adjunk el harmincnégyezret a mi legújabb autónkból!

A Magyar Suzukinál a 2007-es év a korábbi esztendőkhöz hasonlóan a gyártókapacitás növelése jegyében zajlott. 50 milliárd forint ráfordítással jelentős anyagi és eszközberuházásokat hajtottak végre. Az idei évben 34 ezer Suzuki értékesítését tervezik belföldön.

kemma.hu

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Balra Splash, jobbra SX4 Sedan - lesz itt minden... FOTÓ: RB
[/caption]

– Eredetileg 220 ezer darabot meghaladó gépkocsi gyártását terveztük; számításaink szerint sikerült elérnünk a 230 ezret – nyilatkozta Isao Ozawa, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója. Az értékesítést tekintve a magyar piacon erős versenyben kell hely állnia az esztergomi gyárnak, de így is őrzi vezető helyét 18,5 százalékos részesedéssel.

Az ország és a megye Suzuki szalonjaiban továbbra is a közepesen felszerelt autókat keresik. 2008-ban belföldön mintegy 34 ezer autó értékesítésével számol az esztergomi társaság, amely gyártási kapacitását 300 ezresre bővíti. Meghatározó elem lesz az idén a gyár életében a Splash tömeggyártása, hiszen ezzel ismét egy új modellel bővül a termékpaletta. Az új autó az elsődleges belföldi és nemzetközi szakértői visszajelzések szerint nagy siker lesz, hiszen a cég mérnökei számos technológiai újdonságot alkalmaztak a jármű tervezésekor. A vevők itthon tavasztól találkozhatnak a szalonokban az új modellel, a Fiat Panda és a Renault Modus versenytársának szánt autóval. A szalag a kocsikkal feburár elején indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!