Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.11. 18:52

Didier Deschamps 2024-ig maradhat a franciák kapitánya

A 2016-os Európa-bajnokság döntőjének elvesztése után a 2024-es kontinenstornán szeretné teljessé tenni a francia válogatott sikerlistáját.

Kun Attila

Deschamps még két évig irányíthatja a franciákat

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ronald Wittek

A katari világbajnokság előtt egyre többet cikkeztek arról, hogy Zinedine Zidane válthatja Didier Deschampot a francia labdarúgó-válogatott élén. Azonban a Le Parisien vasárnap reggel arról írt, Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke már korábban kijelentette, hogy amennyiben a 54 éves szakember teljesít a vb előtt előzetesen kitűzött célt, vagyis csapatával bejut a legjobb négy közé, akkor ő dönthet arról, hogy szeretné-e folytatni a munkát.

A francia lap pedig úgy tudja, a döntés már megszületett és Deschamps a 2024-es Európa-bajnokságig még biztosan szeretne szövetségi kapitány maradni. Hat évvel ezelőtt már sikerült Eb-döntőbe vezetnie a “Les Bleus-t”, de akkor alulmaradtak Portugáliával szemben. A szakvezető a francia lap szerint élvezi a kapitányi szerepkört, amely a nagy tornákat leszámítva viszonylag nyugalmat ad neki, és úgy véli, a Kylian Mbappé vezette új generáció még nagyobb dolgokra lehet hivatott az elkövetkező években.

Didier Deschamps 2012 óta – tehát már tíz éve – irányítja a francia válogatottat, amely szombaton némi szerencsével 2-1-re legyőzte Angliát és bejutott a legjobb négy közé, ahol majd a Portugáliát heroikus küzdelemben búcsúztató Marokkó lesz az ellenfelük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!