Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.01. 06:52

Bajban a belgák, meg kell verniük a horvátokat

Csütörtökön az F-csoport zárófordulóját rendezik a katari labdarúgó-világbajnokságon, ahol a négyes két európai csapata vív rangadót egymással.

Kun Attila

Andrej Kramaric két gólt szerzett Kanada ellen, a belgák ellen is nyerőember lehet

Forrás: MTI/AP

Fotó: Aijaz Rahi

F-csoport

Horvátország–Belgium

16 óra.

Horvátország a Kanada elleni 4-1-es győzelemmel a csoport élére ugrott és a saját kezébe vette a sorsát. Ha legalább döntetlent ér el a belgák ellen, továbbjut, vereség esetén viszont csak akkor jut a nyolcaddöntőbe, ha a remek formában lévő Marokkó veszít a nulla pontos Kanada ellen és végül jobb lesz a gólkülönbsége, mint az afrikaiaké. Belgium a Kanada elleni győzelem után kiábrándító játékkal veszített Marokkó ellen. Ha a belgák ezúttal is kikapnak, biztosan kiesnek, de döntetlen esetén sem lesz rózsás a helyzetük, hiszen Kanadának legalább három (de inkább több) góllal kellene vernie Marokkót ahhoz, hogy Belgium azonos pontszám mellett megelőzze az afrikai csapatot. Maradjunk annyiban: gyakorlatilag kötelező győznie Belgiumnak... 

Lapunk egyik vb-szakértője, a Dorogi FC vezetőedzője, Marián Sluka szerint a horvátok mennek tovább.

– A horvát válogatott Kanada ellen megmutatta, hogy támadásban kiváló, emellett képzett, rutinos, gólerős játékosai vannak. Belgium viszont nincs jó formában, az elmúlt években mutatott látványos támadójátékuk eltűnt erre a vb-re. Horvát győzelmet, estleg döntetlent várok a mérkőzéstől.

A csoport állása: 1. Horvátország 4 pont (4-1), 2. Marokkó 4 (2-0), 3. Belgium 3 (1-2), 4. Kanada 0 (1-5).

Azonos pontszám esetén a jobb gólkülönbség, a több rúgott gól, az egymás elleni eredmény, a Fair Play-pontszám, végül sorsolás dönt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!