Labdarúgó-világbajnokság

2022.11.29. 08:26

Vb, A-csoport: Hollandia egyértelmű favorit Katar ellen

Szakértőnk nem lát esélyt a házigazda pontszerzésére a katari vb A-csoportjának utolsó fordulójában Hollandia ellen.

Kun Attila

Cody Gakpo a holland válogatott kulcsembere

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Abedin Taherkenareh

Kedden megkezdődik a Katarban zajló labdarúgó-világbajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulója. Az A-csoportban a házigazda Katar Hollandiával mérkőzik.

A-csoport, 3. forduló
Hollandia–Katar
16 óra (magyar idő szerint)

Hollandia számára már egy döntetlen is elég a továbbjutás kiharcolásához, és nehéz elképzelni, hogy ez a már biztos kieső Katar ellen ne jönne össze. Hazai pálya ide vagy oda, a katari válogatott tűnik a teljes mezőny leggyengébb csapatának, kisebbfajta csoda lenne, ha meglepetést tudnának okozni Louis van Gaal együttese ellen. 

Így látja ezt lapunk egyik vb-szakértője, a Dorogi FC vezetőedzője, Marián Sluka is.

– A mérkőzés egyértelmű esélyese Hollandia, a házigazda nem fog pontot szerezni, pedig minden bizonnyal mindent megtesz majd azért, hogy ne három vereséggel zárja a tornát. A hollandok az első meccsükön jól játszottak Szenegál ellen, a második, Ecuador elleni összecsapásukon viszont már nem volt elég minőség a támadójátékukban, ezúttal azonban Cody Gakpo vezetésével megszerzik a győzelmet. 

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket

A csoport állása: 1. Ecuador és Hollandia 4-4 pont (3-1), 3. Szenegál 3, 4. Katar 0.
Azonos pontszám esetén a jobb gólkülönbség, a több rúgott gól, az egymás elleni eredmény, a Fair Play-pontszám, végül sorsolás dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!