Ranglista

2022.11.20. 09:18

Tudja, hogy hányadik helyen áll Magyarország a vb-k történetében?

Eddig összesen 21 ország válogatottja emelhette magasba a trófeát. Brazília hatodszor is behúzza a győzelmet? Németország előz? A katari vb több érdekes kérdést is tartogat a válogatottak kapcsán. Lássuk az eddigi legeket!

K. A.

A brazilok a legsikeresebb vb-szereplők. Most is lelkesen és magabiztosan érkeztek Katarba

Forrás: Brazil Labdarúgó Szövetség/Facebook

A világbajnokságok történetében eddig 21 ország szerzett érmet, a legtöbb arannyal, szám szerint öttel Brazília büszkélkedhet. Rajta kívül Anglia és Spanyolország (1-1), Argentína, Franciaország, Uruguay (2-2), valamint Németország és Olaszország (4-4) nyert már világbajnokságot. A dél-amerikai futballnagyhatalom további két ezüst- és bronzérem tulajdonosa is egyben. 

Az éremtáblázat második helyén álló németek (4-4 arany, ezüst és bronz) szerencsés esetben átvehetik a vezetést az örökranglistán a vb után. A harmadik Olaszország (4,2,1) hátrébb esni nem fog, de ezúttal előrébb sem léphet. 

Magyarország két ezüstérmével – holtversenyben Csehszlovákiával – a 10. helyen áll. Érdekesség, hogy az eddigi 21 tornából mindössze négyet nyert más kontinensről érkező válogatott, bár az eddigi egyetlen ázsiai vb-n (2002: Dél-Korea, Japán) brazil győzelem született. Meglepő lenne, ha ezúttal tovább javulna a rendező kontinensről érkező győztesek aránya...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!