Döntetlen

2022.11.22. 17:14

Laiduni vezérletével meglepte Dániát Tunézia

A katari labdarúgó-világbajnokság keddi játéknapján megkezdődtek a küzdelmek a D-csoportban is. A ferencvárosi Laidounival felálló Tunézia kemény ellenfele volt Dániának, a helyezetek alapján azonban így is az afrikaiak lehettek elégedettebbek a 0–0-s végeredménnyel.

kemma.hu

A kedd délelőtti Argentína-Szaúd-Arábia mérkőzést követően 14 órakor vette kezdetét a Dánia-Tunézia összecsapás a D-jelű négyesben. A 24. percben Dzsebali tört kapura, de hiába gurított Schmeichel mellett a hálóba, egyértelmű lesállás miatt érvénytelenítették a találatot. Negyedórával később a Ferencváros játékosa, a mezőny egyik legjobbja, Laidouni lőtt éles szögből mellé. Az első félidő hajrájában a leshatárról lépett ki ismét Dzsebali, azonban Schmeichel kiváló technikát alkalmazva hárította a támadó átemelését.

Az 52. percben Dzsebali ismét egyedül tört kapura, ezúttal a saját térfeléről indulva, ám elfogyott az ereje a sprint végére, és a védők szögletre tudtak tisztázni. Nem sokkal később Damsgaard lesállása miatt érvénytelenítették Skov Olsen gólját.

A 65. percben hármas cserét hajtottak végre a dánok, és nem sokkal később Eriksen bal lábas távoli lövését kellett hárítania Dahmennek. Az ezt követő szöglet után a hosszú saroknál Christensen fejelt keresztbe a kapu előtt, a túl oldali kapufánál Cornelius érkezett, de a kapu torkából csupán a kapufára tudta csúsztatni a labdát. Laidouni a 88. percben hagyta el a pályát, Saissi állt be a Fradi középpályásának a helyére. A 93. percben Lindström lecsúszott beadását kellett hárítania Dahmennek. Ezt követően még volt egy rövid videózás, amit követően a játékvezető nem ítélt büntetőt Dánia javára.

Az egész második félidőben a dánok birtokolták többet a labdát, Dzsebali ziccerén kívül kaput találó lövése sem volt Tunéziának, azonban a dánok sem tudtak a kapuba találni, pedig nagyon közel jártak a gólhoz, így gólnélküli döntetlennel zárult a találkozó.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
DÁNIA–TUNÉZIA  0–0
Al-Rajján, Education City Stadion. Vezette: César Ramos (mexikói).   
DÁNIA: K. Schmeichel – J. Andersen, Kjaer (Jensen, 65.), A. Christensen – R. Kristensen, Delaney (Damsgaard, 45+1.), C. Eriksen, Höjbjerg, Maehle – Skov Olsen (Lindström 65.), K. Dolberg (Cornelius 65.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
TUNÉZIA: Dahmen – Talbi, Meriah, Bronn – Dreger (Kesrida 88.), Szkiri, Laidouni (Szasszi 88.), Abdi – Ben Szliman (Szliti 67.), Mszakni (Medzsbri 80.)– Dzsebali (Kenisszi). Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!